Șapte morți și 64 de oameni salvați, după ce o ambarcațiune cu migranți s-a scufundat

Ultima actualizare: 26-12-2019 09:10
migranti
iStock

Şapte oameni au murit şi 64 au fost salvaţi.

Acest accident a avut loc după ce o ambarcaţiune care transporta migranţi din Pakistan, Bangladesh şi Afganistan s-a scufundat joi în Lacul Van, din estul Turciei, a anunţat biroul guvernatorului provinciei Bitlis, informează Reuters.

Vasul s-a scufundat după ce s-a răsturnat în timp ce se apropia de districtul Adilcevaz din Bitlis, situat în nordul Lacului Van, au anunţat autorităţile locale într-un comunicat. Accidentul s-a produs în jurul orei locale 3 a.m. (00:00 GMT).

Lacul se află în apropierea graniţei cu Iranul, de unde migranţii traversează cu regularitate către Turcia, îndreptându-se spre vest, către Europa. Nu este clar de ce se aflau migranţii pe un vas în Lacul Van, aflat în totalitate în interiorul graniţelor turce, transmite Agerpres.

Cinci oameni au fost descoperiţi morţi la locul accidentului şi doi au murit la spital, iar 64 oameni salvaţi au fost transportaţi la spitalele şi adăposturile din apropiere, potrivit biroului guvernatorului. Aceeaşi sursă a mai anunţat că membri ai jandarmeriei, forţe de intervenţie rapidă şi scafandri ai poliţiei efectuează operaţiuni de căutare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO