Salah Abdeslam a postat pe Facebook steagul ISIS inainte de atentatele din Paris. De ce nu au reactionat serviciile secrete

17-05-2016 14:34

Salah Abdseslam

Salah Abdeslam, suspect-cheie in atentatele de la Paris soldate cu 130 de morti, a postat pe Facebook, cu cateva saptamani inainte de atacuri, steagul gruparii jihadiste Stat Islamic

Autoritatile nu au luat nicio masura la acea vreme, desi gestul sau a fost cunoscut, a anuntat marti postul de televiziune belgian RTBF.

Abdeslam, un cetatean francez care a locuit in Belgia, este considerat singurul membru supravietuitor al unui grup de teroristi care au ucis 130 de persoane pe 13 noiembrie anul trecut intr-o noapte de atacuri coordonate cu arme si bombe in diferite locuri din Paris.

Jihadistul in varsta de 26 de ani a fost arestat in luna martie la Bruxelles si transferat in Franta unde a fost acuzat de crime teroriste. Rolul sau exact in atacurile de la Paris nu se cunoaste.

Abdeslam a postat online, pe Facebook, steagul gruparii Stat Islamic cu trei saptamani inainte de atacuri, mentioneaza RTBF.

Oficiul belgian pentru analiza amenintarii teroriste, OCAM, era la curent cu acest lucru, insa nici politia, nici serviciile de informatii nu au reactionat, precizeaza sursa citata. Abdeslam si fratele sau Brahim - care s-a aruncat in aer in timpul atacurilor din Paris - au fost interogati de politie la inceputul anului 2015, fiind banuiti ca intentionau sa calatoreasca in Siria, insa au fost eliberati la momentul respectiv fara a se formula acuzatii pe numele lor.

Procurorii au cerut ca telefoanele si adresele de e-mail ale celor doi frati sa fie monitorizate, insa acest lucru nu a avut loc din cauza lipsei de fonduri, potrivit constatarilor unui organism de monitorizare al politiei, informatii care au aparut in presa luna trecuta.

Sursa: Pro TV Chisinau


VIDEO PROTVPLUS.RO