Romania, doua prezente in cel mai negru top al istoriei. Cum au murit cei mai temuti dictatori

Ceausescu

Prins intre schimburile de focuri dintre sustinatori si rebeli, capturat si executat in fata multimii. Sfarsitul lui Ghaddafi a fost la fel de violent si sangeros ca si crimele de care se face vinovat.

Seamana moartea acestuia cu cea a altor dictatori ca Mussolini, Hitler sau Ceausescu? Circumstantele difera, bineinteles, insa natura sangeroasa a ultimelor secunde nu.

Aceasta este lista celor mai temuti dictatori din istorie. Romania are doi reprezentatnti in top: Ion Antonescu si Nicolae Ceausescu. Afla din materialul de mai jos cum si-au gasit sfarsitul!

SADDAM HUSSEIN, 30 decembrie 2006

La fel ca Muammar Ghaddafi, a fost gasit ascuns intr-o groapa, in decembrie 2003. A fost „prins ca un sobolan”, a spus atunci un militar american. Se ascundea de 250 de zile si era epuizat. In data de 5 noiembrie 2006 a fost gasit vinovat de crime impotriva umanitatii de Tribunalul Special Irakian si a fost condamnat la moarte prin spanzurare. A fost omorat in data de 30 decembrie, la ora 6 dimineata. A refuzat sa poarte gluga si a strigat „God is great” (n.r. „Dumnezeu e mare”) inainte sa isi dea ultima suflare.

Citește și
Muammar Ghaddafi
Ghaddafi a fost impuscat de la sol, fara a fi atacat de NATO. Unde se afla cadavrul colonelului
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

ADOLF HITLER, 30 aprilie 1945

Cel mai temut dictator al planetei s-a sinucis in 30 aplilie 1945 intr-un buncar din Berlin, impreuna cu Eva Braun, pe care o luase de sotie cu numai doua zile inainte. Hitler s-a impuscat in cap cu un pistol Walther PPK, iar Braun a luat pastile de cianura pe care le testase initial pe caini propii, pentru a se asigura ca functioneaza. La cererea dictatorului ofiterii SS au ars trupurile neinsufletite ale celor doi si le-au ingropat intr-un crater format de o bomba. Se spune ca a durat doua ore pana cand acestea au ars complet. De-a lungul timpului au existat multe speculatii privitoare la sinuciderea lui Hitler. Cele mai recente spun ca acesta ar fi fugit alaturi de Eva Braun in Argentina, unde au avut chiar si urmasi - doua fete.

Adolf Hitler "nu s-a sinucis". Unde a fugit Fuhrer-ul dupa razboi si cati copii a avut

NICOLAE CEAUSESCU, 25 decembrie 1989

Cunoastem cu totii cum si-a gasit sfarsitul autoproclamatul „Geniu din Carpati”. In ziua de Craciun a anului 1989, dupa un proces scrut, Nicolae si Elena Ceausescu au fost executati in cel mai brutal mod. Soldatii si-au setat armele pe tragere automata si au deschis focul. Dupa cateva secunde, cei doi zaceau morti. Din capul Elenei Ceausescu curgea sange.

BENITO MUSSOLINI, 28 Aprilie 1945

Mussolini a incercat sa fuga in Elvetia in 27 aprilie 1945, impreuna cu Clara Petacci si aproximativ 15 membrii ai anturajului sau fascist. A fost oprit de oficialii si soldatii comunisti, desi a incercat sa se deghizeze intr-o uniforma germana. A fost impuscat in ziua urmatoare in satul Giulino di Mezzegra, impreuna cu toti cei care il insoteau.

ION ANTONESCU, 1 iunie 1946

A fost liderul Romaniei in perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial si se spune ca ar fi vinovat de moartea a 400.000 de oameni. Dreptate s-a facut in 1946, cand a fost cercetat pentru crime, crime impotriva pacii si tradare. A fost condamnat la moarte si executat in cel mai brutal mod, intr-o padure, alaturi de trei membrii ai regimului. Ca sa fie siguri ca au murit, un ofiter s-a apropiat de fiecare trup neinsufletit si a mai tras cateva gloante.

RAFAEL TRUJILLO, 30 mai 1961

Ca intr-un film cu gangsteri, dictatorul Republicii Dominicane, Rafael Trujillo, a fost impuscat in propria masina, pe o strada intunecata. Primul glont nu l-a omorat, iar Trujillo a ripostat. Insa cei sapte barbati desemnati de elita bogata a natiunii sa-l elimine au reusit sa isi duce misiunea la bun sfarsit. Regimul sangeros al lui El Jefe (n.r. Seful) a durat 30 de ani, intre 1930 si 1961. Armele lui politice? Tortura si crima.

SI SINGURUL CARE A SCAPAT...

IOSIF STALIN, 5 martie 1953

Stalin, care se face responsabil de moartea a 20 de milioane de oameni (unii istorici sustin ca ar fi nu mai putin de 60 de milioane), a murit in propriul pat, in casa pe care o detinea langa Moscova. A suferit un atac cerebaral care l-a lasat paralizat pe partea dreapta a corpului. Patru zile mai tarziu, in data de 5 martie 1953, dictatorul murea, la varsta de 74 de ani.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Barack Obama afirma ca moartea lui Ghaddafi marcheaza
Barack Obama afirma ca moartea lui Ghaddafi marcheaza "incheierea unui capitol lung si dureros"

"Guvernul Libiei a anuntat moartea lui Ghaddafi. Acest eveniment marcheaza incheierea unui capitol lung si dureros pentru libieni. De acum inainte ei au sansa de a determina propriul destin, intr-o Libie noua si democratica", a declarat Obama.

Ghaddafi a fost impuscat de la sol, fara a fi atacat de NATO. Unde se afla cadavrul colonelului
Ghaddafi a fost impuscat de la sol, fara a fi atacat de NATO. Unde se afla cadavrul colonelului

Premierul interimar al Libiei, Mahmoud Jibril, sustine ca fostul dictator a fost impuscat de trupele CNT in timp ce incerca sa fuga, negand ca fostul lider libian ar fi fost victima unui raid al NATO, informeaza CNN.

Mii de persoane sarbatoresc pe strazile din Tripoli moartea Colonelului Ghaddafi
Mii de persoane sarbatoresc pe strazile din Tripoli moartea Colonelului Ghaddafi

Mii de persoane au iesit pe strazile din Tripoli pentru a celebra moartea fostului lider libian Muammar Ghaddafi, ucis joi in cursul confruntarilor de la Sirt, informeaza CNN.

Recomandări
Crescătorii de păsări vin cu precizări despre culorile puilor și controalele efectuate de autorități
Crescătorii de păsări vin cu precizări despre culorile puilor și controalele efectuate de autorități

Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, din care fac parte aproximativ 150 de crescători, asigură consumatorii că puii din magazine sunt siguri pentru consum.

Primele roșii românești costă de două ori mai mult decât carnea: ”Exagerat! Nu se poate!”. Ce prețuri vor fi de Paște
Primele roșii românești costă de două ori mai mult decât carnea: ”Exagerat! Nu se poate!”. Ce prețuri vor fi de Paște

Primele roșii românești au apărut în piețe, însă puțini clienți le pot cumpăra pentru că un kilogram ajunge și la 50 de lei. Dublu față de pieptul de pui, de exemplu.  

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.