Români ținuți în sclavie în Italia. Pentru ce erau platiţi cu 1 euro pe zi

Ultima actualizare: 08-02-2019 17:36
masina de politie italia
iStock

Români ținuți ca sclavii în Italia au fost plătiți cu 1-2 euro să voteze în alegerile locale din Eboli, regiunea Salerno, potrivit unor declarații făcute în fața judecătorilor.

Capii unei rețele de exploatare a imigranților au compărut, vineri, în fața judecătorilor de la Tribunalul din Salerno, pentru a răspunde acuzațiilor ce li se aduc.

O rețea de exploatare a forței de muncă, care obliga peste 400 de imigranți români și africani să lucreze ca niște sclavi în ferme agricole, a fost destructurată de polițiștii italieni, în urmă cu câteva săptămâni.

Victimele munceau 10-12 ore pe zi, fără pauză, fiind plătiți doar cu 4 euro. Printre cei implicați în rețea se număra și un angajat al Primăriei, care furniza actele în baza cărora românii puteau munci și locui în Italia.

Potrivit ilmattino.it, angajatul respectiv a obținut, în schimbul acestui serviciu, ca românii să voteze anumiți candidați în alegerile locale, în perioada 2013 și 2014. Pentru asta, erau plătiți cu 1-2 euro.

Acum, cei vinovați, italieni și străini, au fost aduși în fața justiției, printre acuzații numărându-se și de cea de corupție.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO