Robotul Sophia a cucerit mulțimea, la o conferință din Nepal. Cum a glumit cu participanții

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Robotul Sophia
Getty

Robotul umanoid Sophia s-a adresat, în această săptămână, unei mulțimi uriașe, la o conferință de tehnologie care a avut loc în capitala Nepalului.

Cel mai avansat robot din lume a ținut un discurs la un eveniment organizat de Națiunile Unite în Kathmandu, unde a vorbit despre folosirea tehnologiei în sectorul public, relatează metro.co.uk. 

Astfel, s-a dovedit că Sofia are atracție la public. Ea a deschis o sesiune de întrebări și răspunsuri cu o glumă în care a comparat gazda conferinței cu un actor nepalez, Anmol KC, audiența distrându-se copios la gluma acesteia.

Mai mult, Sophia a declarat că inteligența artificială va fi folosită în scopul îmbunătățirii sistemului de educație, pentru dezvoltarea sistemului de sănătate, cât și pentru conectarea zonelor izolate din Nepal la orașe.

A salutat oamenii cu un călduros „Namaste" și a le-a mulțumit pentru prezență cu un „Dhanyabad". Mai mult, a mărturisit că vrea să fie primul robot care ajunge pe Muntele Everest.

„Conferința aduce împreună reprezentanți ai guvernelor centrale, provinciale și locale, din sectorul privat, din societatea civilă, tineri, academicieni, presă, oferindu-le oportunitatea să învețe și să facă schimb de idei, experiențe, pe tema tehnologiei folosite în sectorul de dezvoltare”, a spus un purtător de cuvânt.

Sophia este un robot umanoid realizat de către o companie din Hong Kong. A fost concepută pentru a se adapta la comportamentul uman și pentru a lucra cu oamenii. În octombie 2017, a devenit cetățean al Arabiei Saudite, totodată fiind și primul robot care a primit vreodată cetățenia unei țări.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO