Rezultate partiale: Stanga, pe primul loc dupa primul tur al alegerilor legislative din Lituania


Ultimul update: Marti 30 Octombrie 2012 22:16
Data publicarii: Luni 15 Octombrie 2012 07:46
Categorie: Stiri externe
lituania alegeri

Opozitia de stanga se claseaza pe primul loc in urma primului tur al alegerilor legislative de duminica din Lituania, conform rezultatelor obtinute in urma numararii buletinelor de vot in aproape jumatate dintre circumscriptii.

Partidul Muncii, o formatiune populista condusa de catre Victor Uspaskich, obtine 25,45%, devansand Partidul Social-Democrat condus de catre Algirdas Butkevicius (19,6%) si partidul conservator al premierului in exercitiu Andrius Kubilius (10,9%), dupa numararea voturilor in 897 de circumscriptii din totalul de 2.017.

Partidul populist de dreapta Ordine si Justitie (opozitie), potential aliat al celor doua partide de stanga, obtine 9,35%, fiind urmat de catre Uniunea Taranilor si Verzilor (6,48%) si partidul minoritatii poloneze (6,16%).

Vocea Curajului, un nou partid care militeaza impotriva pedofiliei creat in urma unui scandal de moravuri, obtine 5,33%, in timp ce Miscarea Liberala, aliata a conservatorilor aflati la putere, obtine 4,89%, un scor sub pragul electoral de 5%.

Sursa: Mediafax

Tags: lituania,

Lituanienii resping prin referendum construirea unei noi centrale nucleare in tara
VIDEO PROTVPLUS.RO