Presedintele Coreei de Sud, cu ochii in LACRIMI, in primul mesaj catre natiune dupa tragedia din 16 aprilie

Ultima actualizare: 22-05-2014 07:02
Park Geun-hye

Presedintele Coreei de Sud a anuntat luni ca va desfiinta Paza de Coasta si va pune capat coruptiei si conflictelor de interese dintre autoritati si companiile de transport maritim, anunta Associated Press.

In primul sau mesaj catre natiune, dupa tragedia din 16 aprilie in care au murit 300 de persoane in urma esuarii feribotului Sewol, presedintele Park Geun-hye s-a aplecat adanc in fata coreenilor si si-a incheiat discursul in lacrimi, citind numele persoanelor care au murit incercand sa-i salveze pe altii. In discursul sau, Park a recunoscut furia coreenilor catre autoritatile statului si a trasat un drum catre viitor.

"Am esuat sa-i salvam pe elevii pe care am fi putut sa-i salvam. Responsabilitatea finala imi apartine, pentru ca nu am gestionat corespunzator incidentul", a declarat doamna Park.

Park a declarat ca operatiune de salvare a Garzii de Coasta a fost un esec si ca va promulga legislatia necesara pentru transferul atributiilor catre Agentia Nationala de Politie si catre o noua agentie guvernamentala pe care intentioneaza sa o infiinteze. Dezastrul a dezvaluit o serie de scapari in legislatie, care au permis ca vasul sa plece in calatorie cu mai multa marfa decat ar fi putut transporta in siguranta.

Park Geun-hye

La o luna de la naufragiu, 286 de cadavre au fost recuperate, insa alte 18 sunt inca date disparute.

15 membri ai echipajului au fost pusi sub acuzare pentru crima, inclusiv capitanul vasului, care a intarziat cu 30 de minute evacuarea navei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO