Remușcările l-au determinat pe un turist să returneze cărămizile furate dintr-un templu thailandez


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Februarie 2018 15:00
Categorie: Stiri externe
templu

Un turist a trimis prin poştă cărămizile furate de la vechi templu din Thailanda, deoarece nu a mai avut o viaţă "liniştită" de când le-a furat, a indicat un responsabil din domeniul turismului, potrivit DPA.

Un plic conţinând trei cărămizi cu o vechime de mai multe secole şi o notă în limba thailandeză a fost trimisă Autorităţii pentru Turism din Thailanda săptămâna trecută, a declarat Panupong Paengkul, a indicat un responsabil din domeniul turismului din vechiul oraş Ayutthaya, de unde ar fi fost furate cărămizile.

"În notă se preciza că respectivele cărămizi să fie returnate oricărui templu din Ayutthaya, deoarece expeditorul nu mai avut o viaţă liniştită de când le-a furat, însă nu se ofereau detalii despre ce s-a întâmplat cu adevărat", a precizat Panupong.

"Nota a fost scrisă în limba thailandeză. Cred că a fost tradusă cu Google", a adăugat el, refuzând să dezvăluie numele şi naţionalitatea expeditorului.

Ayutthaya, situată la 80 de kilometri nord de Bangkok, era capitala unui regat care a existat între secolele XIV- XVIII pe teritoriul Thailandei actuale.

Cărămizile au fost deja returnate templului Wat Mahathat, unul dintre multele temple vechi ale provinciei Phra Nakhon Si Ayutthaya, deoarece oficialii sunt de părere că din acesta au fost furate cărămizile, a adăugat Panupong.

Potrivit DPA, nu este prima dată când responsabilii pentru turism din Ayutthaya privesc relicve furate prin poştă. Cu câţiva ani în urmă, un alt turist a returnat un fragment de statuie deoarece simţea prezenţa altcuiva atunci când era singur, a adăugat responsabilul.

Industria turistică, în plină expansiune în Thailanda, generează peste 20% din produsul intern brut al acestei ţări din Asia de Sud-Esr, care a primit anul trecut 35 milioane de turişti.

Sursa: Agerpres

Tags: furt, hot, templu, thailanda,

Un tânăr a vizitat 20 de orașe diferite fără să plătească cazare, cu ajutorul unei aplicații
Un tânăr a paralizat după ce s-a jucat pe calculator 20 de ore încontinuu
Tânăr dat în urmărire, prins de polițiști după ce a mers să-și scoată cazierul
VIDEO PROTVPLUS.RO