Regina Elisabeta a II-a, mesaj pentru britanici în plină negociere privind BREXIT


Ultimul update: Vineri 25 Ianuarie 2019 14:07
Data publicarii: Vineri 25 Ianuarie 2019 13:18
Categorie: Stiri externe
Regina Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a le-a cerut britanicilor să găsească "un teren comun" de înţelegere, o referire directă la dezbaterea privind Brexit-ul care afectează în prezent Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, relatează vineri AFP.

''În căutarea noastră de noi răspunsuri în aceste timpuri moderne, prefer în ce mă priveşte, reţetele încercate, cum ar fi să se vorbească cu respect şi să se respecte punctele de vedere diferite, să se caute un numitor comun şi să nu se uite imaginea de ansamblu", a declarat joi seara suverana în vârstă de 92 de ani, în cadrul vizitei pe care a făcut-o la Institutul Femeilor din Sandringham, conform Agerpres. 

"Pentru mine, aceste abordări sunt atemporale şi le recomand tuturor", a adăugat ea, adresându-se membrilor institutului.

Regina a salutat valorile acestei organizaţii care lucrează pentru femei şi care sunt "răbdarea, prietenia, o abordare comunitară puternică şi luarea în considerare a nevoilor celorlalţi".

Aceste afirmaţii făcute de Regina Elisabeta a II-a au fost interpretate în Marea Britanie ca o referire la tensiunile care marchează dezbaterea privind punerea în aplicare a ieşirii ţării din Uniunea Europeană, programată pentru 29 martie.

În discursul rostit de Crăciun, regina le-a cerut britanicilor să manifeste ''respect'' unii faţă de ceilalţi, aminteşte AFP.

"Chiar dacă ne separă diferenţele cele mai profunde, a-l trata pe celălalt cu respect, ca fiinţă umană, este întotdeauna un prim pas bun", a spus ea în decembrie.

Regina manifestă o strictă neutralitate pe plan politic, discursul tradiţional de Crăciun fiind una dintre rarele ocazii pentru a-şi exprima public opiniile personale.

Sursa: Agerpres

Declarația prințului Philip după accident. Britanicii spun că nu ar trebui să mai conducă
VIDEO PROTVPLUS.RO
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44
Amna a lansat un nou single "Cumpăr timp"

Amna: "Timpul pierdut nu se mai reucperează niciodată"


04:55
Reacția Iuliei Albu după ce s-a scris că a fost terorizată și umilită de iubit

19:43
Oana Lis, prima terapie în calitate de psiholog. Radu Ciucă și Daniel Nicolăină, primii ei pacienți

05:31
Rețeta Chef Hadad, "Porumbel clasic în stil Maroc"

15:26
Chef Hadad izbucnește în lacrimi pentru că Jeremy părăsește competiția

08:17
Primul finalist la Masterchef care se salvează este Ionuț. A reușit să prepare cel mai gustos desert care a fost pe placul juraților

08:31
Roata norocului i-a luat pe concurenți prin surprindere. Ingredientul la care se oprește roata va trebui să devină vedeta farfuriei

04:30