Recompensa uriașă pe care o va primi cel care l-a trădat pe liderul ISIS, supranumit "Fantoma"

31-10-2019 11:29
Sursa: lematin.ch


Un oficial de rang înalt din ISIS ar putea primi până la 25 de milioane dolari pentru că informațiile furnizate de el forțelor americane au condus la eliminarea liderului grupării jihadiste, Abu Bakr al-Baghdadi.

Persoana care a furnizat informaţii ce au condus la Abu Bakr al-Baghdadi urmează să primească o parte sau întreaga recompensă de 25 de milioane de dolari promisă oricui ar fi oferit informaţii cruciale despre liderul Statul Islamic, dezvăluie The Washington Post (WP), citat de AFP.

Potrivit publicației citate, Abu Bakr al-Baghdadi a fost trădat chiar de un membru din conducerea ISIS, însărcinat cu organizarea deplasărilor în Siria ale celui mai căutat om din lume, supranumit ”Fantoma”, scrie lematin.ch.

Persoana respectivă a fost prezentă la raidul american din noaptea de sâmbătă spre duminică, când Abu Bakr al-Baghdadi s-a detonat împreună cu doi dintre copii de-ai săi, după ce a fost încolţit într-unul dintre tunelurile de sub casa în care se ascundea.

Potrivit WP, persoana care a oferit informații esențiale privind ascunzătoarea lui al-Baghdadi, precum dispunerea camerelor în casa din satul Barisha, tunelurile secrete și numărul paznicilor, a fost scoasă din zonă, două zile mai târziu, împreună cu familia sa.

Această persoană s-a întors împotriva ISIS după uciderea unui membru al familiei sale de către gruparea jihadistă. Potrivit unui oficial citat de WP, el a intrat în contact cu kurzii, care au transferat-o apoi americanilor.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO