Proteste masive și revolte armate, planificate în SUA în cazul în care Donald Trump va fi demis

Ultima actualizare: 12-01-2021 09:41

Un grup armat pregătește „o revoltă uriașă” în Washington DC în cazul în care Donald Trump va fi demis, iar proteste majore sunt anunțate la Capitoliul din fiecare stat.

Autoritățile au fost informate că în cazul în care „Congresul va încerca să îl elimine pe președinte prin invocarea celui de-al 25-lea Amendament, se va declanșa o revoltă uriașă”, conform unui document FBI obținut de ABC News și citat de The Independent.

FBI ar fi primit de asemenea informații conform cărora extremiștii pro-Trump au convocat la „asaltarea” clădirilor guvernamentale, federale și locale în cazul în care Donald Trump va fi demis înainte de învestirea în funcție a lui Joe Biden.

„Proteste armate sunt planificate la Capitoliile din cele 50 de state, începând cu 16 ianuarie și până cel puțin pe 20 ianuarie, iar la Capitoliul din Washington din 17 până în 20 ianuarie”, se menționează în document.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor sunt gata să lanseze, pentru a doua oară în doi ani, procedura de destituire a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump.

Asta dacă vice-preşedintele Mike Pence refuză să activeze un amendament al Constituţiei, prin care Trump ar fi înlăturat imediat din funcţie. Motivul: instigarea suţinătorilor lui la asaltul asupra Capitoliului, miercurea trecută.

Primul demers al Congresului va fi votarea unei rezoluţii care îi cere imperios vice-preşedintelui Mike Pence să invoce Amendamentul 25 al Constituţiei şi să-l înlăture din funcţie pe preşedintele în exerciţiu.

Dacă vice-președintele refuză, democraţii din Camera Reprezentanţilor vor lansa procedura de destitutuire pentru “incitare la insurecţie”. Unii congresmeni republicani își explică însă reținerea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO