Principalul opozant al Kremlinului, din nou în duba poliție. Ce le-a făcut autorităților

27-12-2019 08:13

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a ajuns joi, din nou, în duba poliţiei.

A fost arestat pentru câteva ore în urma unor percheziţii făcute la sediul din Moscova al organizaţiei sale, Fondul luptei împotriva corupţiei.

Cu puţin timp înainte, Navalnîi a difuzat înregistrări cu momentul în care intrarea în clădire era forţată cu bormaşina şi cu fierăstrăul electric.

Aleksei Navalnîi, care în ultimii ani a ajuns de nenumărate ori la închisoare, a ironizat autoritățile chiar înainte ca trupele speciale să năvălească în birourile organizației sale.

Membrii organizației lui Navalnîi au așteptat resemnați să se întâmple inevitabilul.

În septembrie și octombrie, Fondul luptei împotriva corupției a fost vizat de valuri masive de percheziții în toată țara din cauza unei anchete cu privire la "spălare de bani", iar conturile bancare ale organizației au fost blocate.

Miercuri, Navalnîi și-a exprimat pe Twitter indignarea față de "răpirea" unuia dintre colaboratorii săi. În vârstă de 23 de ani, Ruslan a fost imediat trimis în Extremul Orient Rus pentru a efectua serviciul militar obligatoriu de un an. Mesajul lui Navalnîi a fost însoțit de o înregistrare video în care poate fi văzut un tânăr înconjurat de oameni în uniformă, urcat într-o furgonetă, noaptea, într-un peisaj înzăpezit.

După mai multe anchete care denunță corupția în sferele înalte ale puterii, organizația lui Navalnîi a fost clasată drept "agent străin" de către autoritățile din Rusia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO