Primarul Londrei sugerează că ar putea avea loc un al doilea referendum privind Brexitul

23-10-2017 15:13


Sadiq Khan

Primarul londonez Sadiq Khan a sugerat, luni, că în Marea Britanie ar putea avea loc un al doilea referendum privind ieșirea din UE, în cazul în care Parlamentul respinge înțelegerea la care vor ajunge Guvernul Theresei May și Bruxelles-ul.

 

Prezent la o emisiune de pe postul BBC Radio 4, Sadiq Khan a fost întrebat dacă ar fi necesar un nou referendum în Marea Britanie, care să vizeze înțelegerea la care vor ajunge Guvernul Theresei May și liderii de la Bruxelles, potrivit publicației The Independent.

„Să vedem ce decide Parlamentul. Parlamentul trebuie să voteze. În mod cert, depinde de votul Parlamentului – dacă votează în favoarea înțelegerii la care va ajunge Guvernul nostru, referendumul devine redundant. Însă dacă Parlamentul va respinge orice înțelegere semnată de Guvern, atunci este clar ce avem de făcut. Parlamentul nostru, fie e suveran, fie nu e. Bineînțeles că o respingere din partea Parlamentului va ridica numeroase întrebări”, a spus primarul Londrei.

Întrebat dacă va susține organizarea unui nou referendum legat de Brexit, el a reiterat că un refuz privind înțelegerea dintre Guvern și Bruxelles va „stârni numeroase întrebări”.

Sadiq Khan a fost un susținător al taberei care milita ca Marea Britanie să rămână în UE. Totodată, el a subliniat că, în negocierile pentru Brexit, două aspecte sunt esențiale: ca statutul cetățenilor europeni să nu se schimbe după ieșirea oficială a Marii Britanii din UE și să existe o perioadă de tranziție de doi ani sau chiar mai lungă, care să asigure stabilitatea afacerilor.

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57