Pretentiile lui Breivik ca sa coopereze: abdicarea regelui si numirea sa in fruntea armatei

Dată publicare: 31-07-2011 13:15
Dată actualizare: 09-05-2012 18:25


Anders Behring Breivik

Autorul dublului atac din 22 iulie din Norvegia, Anders Behring Breivik, a cerut demisia Guvernului si a Statului Major, dar si abdicarea suveranului si numirea sa la conducerea armatei, pentru a continua sa discute cu anchetatorii, scrie AFP.

In afara de demisia premierului Jens Stoltenberg si abdicarea regelui Harald al V-lea, Breivik a mai cerut la interogatoriul desfasurat vineri si sa fie numit la conducerea armatei, a precizat televiziunea olandeza NRK.

Cu toate ca revendicarile sale nu au fost indeplinite, Breivik - care a recunoscut ca este autorul atacurilor de la Oslo si Utoeya, soldate cu 77 de morti - a cooperat cu anchetatorii, iar interogatoriul de vineri a durat aproape zece ore.

Coordonatorul anchetei judiciare, procurorul Paal-Fredrik Hjort Kraby, a declarat sambata ca Breivik s-a aratat "foarte dispus" sa raspunda intrebarilor politiei, refuzand sa ofere informatii numai in legatura cu celelalte celule ale organizatiei sale, despre care a vorbit in trecut.

Aflat in detentie provizorie intr-o inchisoare de maxima securitate, Anders Behring Breivik urmeaza sa fie supus unor examinari psihiatrice.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO