Președintele Tanzaniei, John Magufuli, în stare gravă cu Covid-19

Dată publicare: 11-03-2021 15:44
Dată actualizare: 11-03-2021 22:46


Președintele Tanzaniei, John Magufuli, în stare gravă cu Covid-19

Preşedintele Tanzaniei, John Magufuli, ar fi grav bolnav într-un spital din Kenya, după ce a contractat coronavirus, a cărui ameninţare a banalizat-o în repetate rânduri.

Informația privind starea de sănătate a președintelui Tanzaniei a fost lansată de un lider al opoziţiei, citând surse cu cunoştinţe despre caz, potrivit The Guardian.

Afirmaţiile acestuia nu au fost verificate independent, însă John Magufuli nu a fost văzut de aproape două săptămâni, absenţa sa fiind neobişnuită, în condițiile în care apărea la televiziunea de stat de mai multe ori pe săptămână.

Un alt politician a declarat, pentru Associated Press, că a vorbit cu oameni apropiaţi preşedintelui care au spus că este grav bolnav şi internat. De teama unei reacţii adverse a regimului represiv al Tanzaniei, politicianul a cerut să rămână anonim.

 

CITEŞTE ŞI: Toma Cuzin, Firicel din "Las Fierbinţi, a fost gardă de corp pentru un personaj misterios. Ce a dezvăluit. "Erai un căţeluş"

John Magufuli a negat în repetate rânduri că noul coronavirus se răspândeşte în ţara est-africană şi a susţinut, fără dovezi, că vaccinurile sunt periculoase, sugerând în schimb că oamenii se roagă şi inhalează aburul din plante.

În ciuda numeroaselor solicitări ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tanzania nu a publicat nicio statistică privind cazurile din luna mai, când a înregistrat 509 de infecţii. Nu există un program de testare cunoscut şi oficialilor din domeniul sănătăţii li s-a interzis să menţioneze virusul.

Ziarul principal din Kenya, Nation, a anunțat, miercuri, că un lider african a fost internat într-un spital din Nairobi, citând surse guvernamentale anonime.

Un purtător de cuvânt al guvernului kenyan a declarat, pentru Associated Press, că nu ştie că John Magafuli se află în Kenya.

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO