"Presa din Romania,pe aceeasi lista cu terorismul", scriu agentiile straine

Ultima actualizare: 30-09-2012 21:50
CSAT

Presa internationala a preluat comentariile de miercuri ale agentiei americane AP, care subliniaza ca presa din Romania a fost adaugata, alaturi de terorism, coruptie si crima organizata, pe lista amenintarilor la adresa securitatii nationale.

Ca si alte tari, Romania considera terorismul, coruptia si crima organizata ca potentiale amenintari la adresa securitatii nationale. Dar Guvernul considera ca si presa trebuie adaugata pe aceasta lista, comenteaza Associated Press (AP), adaugand ca jurnalistii romani califica documentul Consiliului National de Aparare drept o lovitura la adresa libertatii presei intr-o democratie.

Agentia americana comenteaza ca relatiile dintre Guvern si presa au devenit din ce in ce mai tensionate in ultimii doi ani, de cand Romania a intrat in recesiune, adaugand ca ziarele si televiziunile, dintre care unele sunt detinute de jucatori politici, sunt in general partinitoare, sustinand sau opunandu-se Guvernului.

Comentariile agentiilor americane sunt preluate de numeroase publicatii si televiziuni americane si canadiene. Postul de radio sarb B92 preia stirea Mediafax, care precizeaza ca Strategia de Aparare discutata marti in CSAT stipuleaza ca vulnerabilitati campaniile de presa la comanda cu scopul de a denigra institutii ale statului, diminuarea capacitatii de aplicare a legii de catre unele institutii si presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice.

Sursa foto: presidency.roStrategia Nationala de Aparare [pdf]

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO