Premiul cel mare al loteriei americane, de 1,3 mld dolari, a atins un record mondial. Ce spun oamenii ca ar face cu banii

11-01-2016 07:48


Ziua de miercuri, 13 ianuarie, ar putea sa schimbe radical viata unui om. Atunci va avea loc extragerea de la loteria din Statele Unite, a carui premiu a atins un record mondial.

Este vorba de 1,3 miliarde de dolari, asa ca oamenii nu se dau in laturi si stau la coada pentru a cumpara un bilet care, spera ei, sa fie norocos. La o zi de la ultima extragere, oamenii s-au inghesuit la aparatele de bilete cu gandul ca miercuri vor pune mana pe marele premiu de la loteria americana. Multi dintre ei stiu deja ce ar face cu banii.

Jucator: "O sa cumpar probabil o casa imensa, in jurul careia voi sapa un sant si voi construi un pod pentru a lasa in interior doar pe cine vreau. "

Jucator: "O sa demisionez! Instantaneu!"

Jucatoare: "Toata lumea a spus ca va dona banii? Ei bine, eu nu!"

Bucuria le este umbrita insa de cei care au facut un calcul si au ajuns la concluzia ca probabilitatea de imbogatire este mica.

Richard Quest, CNN journalist: "Deci, o sansa la 292 de milioane. Asta inseamna ca ai mai multe sanse sa fii lovit de un fulger, sa ai gemeni siamezi sau sa fii atacat de un rechin."

Tot jurnalistii de la CNN au si cateva sfaturi pentru castigator sau castigatori.

Richard Quest: "Cel mai bine ar fi sa accepti banii intr-o singura transa pentru ca suma scade la 496 de milioane, aceasta fiind valoarea curenta a premiului. Dar, bineinteles, tu nu primesti nici aceasta suma, pentru ca trebuie sa platesti taxe."

Analiza a fost realizata pentru premiul de sambata. Prin urmare, pentru 1,3 miliarde de dolari, datele se schimba. Daca va fi un singur norocos si accepta banii pe loc, va pleca acasa cu aproximativ 500 de milioane de dolari.

Americanii pot primi insa si intreaga suma, in transe, pe o perioada de 30 de ani.

Jucatoare: "Am cumparat cate un bilet pentru fiecare nepot, deci am luat 3. Asa ca unul dintre noi trebuie sa castige."

Jucator: "Cred ca este o pierdere de timp si bani. Ar fi trebuit probabil sa ii arunc in toaleta si sa trag apa, dar daca voi castiga?"

Acum, ca au cumparat biletele, nu le ramane decat sa stea miercuri cu sufletul la gura in fata televizoarelor si sa spere ca viata li se va schimba.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO