Poze sfidatoare puse pe Facebook de catre detinutii unei inchisori din Franta. Reactia autoritatilor

Ultima actualizare: 10-01-2015 07:21

Detinutii de la una dintre cele mai faimoase inchisori din Franta si-au facut selfie-uri cu teancuri de bani, droguri si marfuri de contrabanda. Si nu doar atat. Pozele sfidatoare au fost postate pe un cont de Facebook.

Inchisoarea a devenit "tabara de vacanta", recunosc chiar reprezentantii gardienilor, care se plang ca nu au suficient personal pentru a-i supraveghea permanent pe condamnati.

Un individ care poarta doar niste boxeri colorati tine, in evantai, un teanc de bancnote de 50 de euro. Alte fotografii arata detinuti care fumeaza fericiti, probabil tigari cu canabis.

De altfel, pliculetele cu droguri, tigari, telefoane mobile si alte marfuri de contrabanda sunt asezate pe o masa si fotografiate demonstrativ.

Ziarul Le Provence a descoperit cum isi fac de cap detinutii din penitenciarul Les Baumettes, una dintre cele mai notorii inchisori ale Frantei, aflata langa Marsilia. Sunt peste 100 de fotografii si selfie-uri, unele infatisand chiar si cutite, care au fost postate pe o pagina de Facebook intitulata "Sa mori de ras la Les Baumettes".

Cyril Antonin, sindicatul gardienilor: "LOL, sa mori de ras... Asta inseamna ca inchisoarea nu mai sperie pe nimeni. Ii vezi cum pozeaza la bustul gol, ostentativ, etalandu-si muschii. Asta ne arata conceptia pe care o au ei despre inchisoare".

Catherine Forzy, sindicatul gardienilor: "E o tabara de vacanta pentru ei. Sunt sfidatori, ne iau peste picior, ne rad in nas".

Cyril Antonin, sindicatul gardienilor: "E nevoie de o schimbare majora. Ar trebui un personal mai numeros care sa supravegheze inclusiv zonele din apropierea penitenciarului, sunt necesare controale la sange, care nu s-au mai facut de ani buni".

Pagina online a baietilor veseli din inchisoare a adunat cateva mii de likeuri, in doua - trei saptamani, inainte ca autoritatile sa prinda de veste si sa inchida contul respectiv de Facebook.

Doua anchete au fost acum deschise. Pe de o parte, autoritatile incearca sa afle cum au ajuns, pe retelele de socializare, fotografii si filmulete facute in interiorul penitenciarului. Pe de alta parte, mai marii din sistemul penitenciar vor sa stie cum au trecut de gardieni drogurile si alte marfuri de contrabanda.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO