Povestea omului care a trait 68 de ani cu un glont in plaman!

Dată publicare: 11-10-2009 00:00
Dată actualizare: 30-10-2012 18:35


glonte plaman

Un rus din oraselul Togliati a trait fara sa stie cu un glont in plaman timp de 68 ani. La un examen de specialitate, cadrele medicale au fost socate sa descopere in plamanul batranului un glont ramas acolo din timpul celui de al doilea Razboi Mondial.

Vasili Simonov , acum in varsta de 80 ani, a fost socat dupa ce a efectuat un test de rutina care a inclus o fotofluorografie. Medicul i-a spus ca a descoperit in plamanul sau drept o pata care ar putea fi un semn de tumoare canceroasa. Pacientul a fost trimis de urgenta la un centru oncologic unde a fost supus unor teste MRI. Medicul care i-a analizat ore in sir radiografiile l-a intrebat stupefiat daca a fost ranit in razboi. Vasili a replicat glumind ca era un copil in acea perioada. Medicul i-a spus foarte serios ca ceea ce parea la prima vedere o tumoare, nu era altceva decat un glont. Trei zile mai tarziu batranul si-a reamintit o patanie din copilarie:
"Cand eram mic obisnuiam sa ma joc cu cartuse de pusca. Eram in anul 1941. Un copil din vecini a gasit pe strada un cartus de calibru mic. Nu stiu cum am ajuns sa mi-l var singur in nas. Orice incercare de a-l scoate a fost sortita esecului. Intr-un final l-am aspirat cu putere in mine. Nu am simtit nicio durere sau jena, si mai tarziu am uitat cu totul de el", declara Simonov.

Citeste intreaga poveste pe www.descopera.ro

Sursa: Descopera

Tags: curiozitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO