Povestea bătrânului care a murit salvând viața altor credincioși în atacul din Christchurch


Ultimul update: Sambata 16 Martie 2019 17:53
Data publicarii: Sambata 16 Martie 2019 17:31
Categorie: Stiri externe
Daoud Nabi

Un bătrân a ajuns erou după ce și-a sacrificat viața ca să salveze viețile unor oameni care se rugau la una dintre moscheele atacate de teroristul din Noua Zeelandă.

Potrivit New York Post, Daoud Nabi, în vârstă de 71 de ani, a murit după ce a sărit în fața atacatorului care trăgea cu arma, apărând cu propria viață un alt credincios de la moscheea Masjid Al Noor din Christchurch.

Fiul său, omar Nabi, în vârstă de 43 de ani, ar fi trebuit să fie în acea zi la moschee cu tatăl său, însă nu a putut ajunge din cauza serviciului. El spune că tatăl său era un om foarte generos, care a emigrat în Noua Zeelandă din Afganistan împreună cu copiii săi în anii 80.

După ce a auzit de masacru la știri, Omar a alergat la moschee și și-a sunat tatăl la telefon, însă ... acesta nu a răspuns.

”Sunt cam pierdut. Este un om cu multe cunoștințe, iar eu întotdeauna am avut ceva de învățat de la el. Ajuta pe orice era refugiat. Indiferent că era din Palestina, Irak, Siria - el era întotdeauna primul care ridica mâna”, a spus Omar pentru NBC News.

Mame, tați, bunici, fiice și fii se numără printre victimele atentatelor din Noua Zeelandă, unde 49 de oameni au fost uciși de un australian care a deschis focul în două moschei din Christchurch.

 

Sursa: New York Post

VIDEO PROTVPLUS.RO