Raportul care scandalizeaza Europa: petreceri, avioane private si vacante de lux pentru angajatii CE

Ultima actualizare: 31-10-2012 02:41
Comisia Europeana

Comisia Europeana a cheltuit peste 9 milioane de euro pe transportul cu avioane private, hoteluri de lux, de cinci stele, petreceri si bijuterii Tiffany, se arata intr-un raport realizat de Biroul de Jurnalism de Investigatie.

Comisarii europeni au calatori in limuzine de lux, au stat la hoteluri de cinci stele, au “daruit” cadouri scumpe, inclusive bijuterii Tiffani, totul din bugetul Uniunii. Aceasta, in conditiile in care, in patru ani, in care cheluielile de acest gen se ridica la 9 milioane de euro, statele membre ale Uniunii s-au confruntat cu probleme financiare majore si cu cresterea taxelor impuse de UE.

O ancheta a Biroului de Jurnalism de Investigatie, publicata de Daily Telegraph, si care vizeaza toate cheltuielile cel putin discutabile ale Comisiei Europene, arata ca intre 2006 si 2010 au fost cheltuite nu mai putin de 7.5 milioane de euro doar pe calatorii cu avioane private.

Zeci de mii de euro s-au dus pe cazari la hoteluri de lux in locuri exotice ca Papua Noua Guinee, Ghana sau Vietnam, se mai spune in raport.

Invitatii Comisiei care au tinut diverse discursuri au primit bijuterii Tiffany, butoni de camasa si stilouri, in valoare de 20.000 de euro, suma cheltuita intre 2008 si 2010.

Peste 300.000 de euro au fost cheltuiti pentru evenimente descrise ca “petreceri cocktail”, in 2009. De pilda, una dintre notele de plata a fost de 75.000 de euro pentru o petrecere organizata in Amsterdam, la care s-au servit cocktail-uri de lux, iar atmosfera a fost intretinuta de DJ de top. Alte mii de euro au fost cheltuite pentru angajarea unor orchestre la petreceri exclusiviste.

Pe langa toate aceste cheltuieli, Comisia Europeana a mai platit 118.000 de euro pe limuzine in care au fost transportati comisarii de la o intalnire la alta.

Raportul Biroului de Jurnalism de Investigatie a fost dat publicitatii dupa ce Comisia a cerut o crestere a bugetului cu 4,9%.

Citeste si:

VIDEO: Mii de bucurestence au venit in chiloti la magazin ca sa primeasca produse gratuit

Confirmare stiintifica: Femeile sunt “seful” intr-o relatie. Si asta de milioane de ani

Robbie Williams isi injecteaza hormoni de doua ori pe saptamana. "Am libidoul unui om de 100 de ani"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO