Papa Francisc a vorbit la Vatican despre România: „A fost o mare bucurie să fiu pelerin”

×
Codul embed a fost copiat

''A fost o mare bucurie să fiu pelerin în România.'' A spus-o miercuri, cu sinceritate, Papa Francisc, în fața miilor de pelerini strânşi în Piaţa San Pietro de la Vatican.

Tot miercuri, Sfântul Părinte s-a întâlnit cu o delegaţie condusă de Înalt Preasfinţitul Ioan Robu. A primit în dar un tablou cu Fecioara Maria şi a semnat un tricou al echipei naţionale de fotbal. Suveranul i-a îmbrăţişat pe ai noştri, i-a binecuvântat şi le-a mulţumit pentru şansa de a vedea o ţară atât de frumoasă.

O energie fantastică a cuprins Piaţa San Pietro în momentul în care Papa a început să vorbească despre vizita de 3 zile în România.

Papa Francisc: ''A fost o mare bucurie să fiu pelerin în România. M-am bucurat să pot face asta nu de la depărtare, din alt loc, ci ducându-mă chiar eu în mijlocul poporului român, ca pelerin pe pământul său. Creştin fiind am avut bucuria de a trăi un moment privilgiat al relaţiilor frățeşti dintre biserici.''

Francisc Doboş: ''Dupa ce ne-a vorbit nouă acasă şi la inimă, astăzi aici în Piața Sf Petru din Roma, Sfântul părinte le-a vorbit zecilor de mii din întreaga lume despre România, despre bucuria întâlnirii cu românii, ţara noastră, frumuseţea noastră interioară''.

Citește și
papa francisc
Mesajul Papei Francisc pentru românii plecați la muncă. Momentele cheie ale vizitei
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Sfântul Părinte a povestit şi despre bucuria uriaşă pe care a avut-o în momentul în care s-a rugat în Catedrala Naţională alături de Patriarhul Daniel.

Papa Francisc: ''Aceasta importantă dimensiune ecumenică a călătoriei a culminat cu rugăciunea solemnă ''Tatăl Nostru'' în interiorul noii şi impunătoarei Catedrale Ortodoxe din Bucureşti. A fost un moment de extraordinară valoare simbolică, pentru că rugăciunea „Tatăl Nostru" este prin excelență un patrimoniu comun al tuturor botezaților. Nu putem spune Tatăl Meu sau Tatăl Tău, e Tatăl Nostru al tuturor. ''

 

Românii i-au făcut Papei mai multe cadouri

 

Printre miile de oameni cărora le-a vorbit miercuri Suveranul Pontif s-au aflat şi câţiva români care au mers special să îl întâlnească.

Francisc Doboş: '' A fost o bucurie foarte intensă pentru cei prezenţi. Ori de câte ori ne manifestăm bucuria prin urale, Sfântul părinte se întorcea spre noi, să ne salute, pe noi şi prin noi întreaga Românie''

Românii i-au dus papei un tablou cu Fecioara Maria, unul cu cei patru copii pe care i-a îmbrăţişat la Iaşi, şi... pentru că este mare iubitor de fotbal i-au dăruit şi un tricou al echipei naţionalei cu numărul 1, pe care Sfântul Părinte l-a şi semnat.

Apoi i-a primit pe toţi în audienţă.

Francisc Doboş: ''Am făcut parte şi noi, o delegaţie mică din ţara care l-am salutat, în frunte cu Înalt Preasfinţitul Ioan Robu, am fost reprezentanţi din toate cele 4 locuri vizitate de părinte''

În faţa mulţimii de la Vatican Papa Francisc a amintit de cele trei Liturghii oficiate în Bucureşti, la Sumuleu Ciuc şi Blaj însă cel mai tare l-au emoţionat familiile pe care le-a întâlnit la Iaşi.

Printre copiii binecuvântaţi de Papa la Iaşi s-a aflat şi Antoanela. Fetiţa a crescut într-un centru de plasament.

Antoanela: ''Am simţit o mare bucurie şi l-am simţit ca pe un tată al meu, am avut emoţii, a fost surprins şi a spus un cuvânt dar nu îl mai ţin minte''

Până la inima papei a ajuns şi o femeie care ţinea în braţe un prunc de câteva luni. Imaginea cu cei doi a apărut şi pe site-ul dedicat ştirilor de la Vatican.

Bunica: ''Mai avea zece metri să ajungă sfântul şi când s a întors s a apropiat a făcut cruce şi l-a binecuvantat''

Dovada că ţara noastră îi este cu adevărat dragă la finalul slujbei de miercuri sfântul părinte s-a rugat pentru noi toţi.

Papa Francisc: ”Mulțumim lui Dumnezeu pentru această călătorie apostolică şi să ne rugăm la El prin Feciroara Maria ca pământurile şi bisericile de acolo să aibă roade bogate''.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Petre Daea, întrebat dacă a oprit grindina pentru Papa Francisc:
Petre Daea, întrebat dacă a oprit grindina pentru Papa Francisc: "Da"

Ministrul Agriculturii a vorbit marţi despre efectele produse de grindină în ultimele zile.

Mesajul Papei Francisc pentru românii plecați la muncă. Momentele cheie ale vizitei
Mesajul Papei Francisc pentru românii plecați la muncă. Momentele cheie ale vizitei

''A fost un dar, de la Dumnezeu. Am văzut un peisaj splendid, cum n-am văzut niciodată, în viaţa mea.'' Aşa a simţit Suveranul Pontif - România, țara, pe care a numit-o din toată inima ''gradina maicii Domnului''.

Cum s-a văzut vizita Papei pe reţelele sociale.
Cum s-a văzut vizita Papei pe reţelele sociale. "A fost un moment magic"

"Sunt momente pe care le vom ţine minte toată viaţa". Mărturisesc, cu entuzism, inclusiv pe reţelele de socializare, cei care l-au întâlnit într-un moment sau altul pe Papa Francisc.

”Rasismul s-a reîntors
”Rasismul s-a reîntors". Cum a relatat presa străină întâlnirea Papei cu romii din Blaj

Publicaţiile de presă internaţionale au reflectat în amănunt vizita Papei Francisc în România, timp de trei zile.

Interviu din avion cu Papa Francisc:
Interviu din avion cu Papa Francisc: "N-am văzut niciodată ceva mai minunat"

S-a încheiat o vizită istorică, iar la final Papa Francisc a făcut un rezumat al celor trei zile petrecute pe tărâm românesc.

Recomandări
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.