Papa Francisc a vorbit la Vatican despre România: „A fost o mare bucurie să fiu pelerin”


Ultimul update: Joi 06 Iunie 2019 10:38
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2019 11:01
Categorie: Stiri externe

''A fost o mare bucurie să fiu pelerin în România.'' A spus-o miercuri, cu sinceritate, Papa Francisc, în fața miilor de pelerini strânşi în Piaţa San Pietro de la Vatican.

Tot miercuri, Sfântul Părinte s-a întâlnit cu o delegaţie condusă de Înalt Preasfinţitul Ioan Robu. A primit în dar un tablou cu Fecioara Maria şi a semnat un tricou al echipei naţionale de fotbal. Suveranul i-a îmbrăţişat pe ai noştri, i-a binecuvântat şi le-a mulţumit pentru şansa de a vedea o ţară atât de frumoasă.

O energie fantastică a cuprins Piaţa San Pietro în momentul în care Papa a început să vorbească despre vizita de 3 zile în România.

Papa Francisc: ''A fost o mare bucurie să fiu pelerin în România. M-am bucurat să pot face asta nu de la depărtare, din alt loc, ci ducându-mă chiar eu în mijlocul poporului român, ca pelerin pe pământul său. Creştin fiind am avut bucuria de a trăi un moment privilgiat al relaţiilor frățeşti dintre biserici.''

Francisc Doboş: ''Dupa ce ne-a vorbit nouă acasă şi la inimă, astăzi aici în Piața Sf Petru din Roma, Sfântul părinte le-a vorbit zecilor de mii din întreaga lume despre România, despre bucuria întâlnirii cu românii, ţara noastră, frumuseţea noastră interioară''.

Sfântul Părinte a povestit şi despre bucuria uriaşă pe care a avut-o în momentul în care s-a rugat în Catedrala Naţională alături de Patriarhul Daniel.

Papa Francisc: ''Aceasta importantă dimensiune ecumenică a călătoriei a culminat cu rugăciunea solemnă ''Tatăl Nostru'' în interiorul noii şi impunătoarei Catedrale Ortodoxe din Bucureşti. A fost un moment de extraordinară valoare simbolică, pentru că rugăciunea „Tatăl Nostru" este prin excelență un patrimoniu comun al tuturor botezaților. Nu putem spune Tatăl Meu sau Tatăl Tău, e Tatăl Nostru al tuturor. ''

 

Românii i-au făcut Papei mai multe cadouri

 

Printre miile de oameni cărora le-a vorbit miercuri Suveranul Pontif s-au aflat şi câţiva români care au mers special să îl întâlnească.

Francisc Doboş: '' A fost o bucurie foarte intensă pentru cei prezenţi. Ori de câte ori ne manifestăm bucuria prin urale, Sfântul părinte se întorcea spre noi, să ne salute, pe noi şi prin noi întreaga Românie''

Românii i-au dus papei un tablou cu Fecioara Maria, unul cu cei patru copii pe care i-a îmbrăţişat la Iaşi, şi... pentru că este mare iubitor de fotbal i-au dăruit şi un tricou al echipei naţionalei cu numărul 1, pe care Sfântul Părinte l-a şi semnat.

Apoi i-a primit pe toţi în audienţă.

Francisc Doboş: ''Am făcut parte şi noi, o delegaţie mică din ţara care l-am salutat, în frunte cu Înalt Preasfinţitul Ioan Robu, am fost reprezentanţi din toate cele 4 locuri vizitate de părinte''

În faţa mulţimii de la Vatican Papa Francisc a amintit de cele trei Liturghii oficiate în Bucureşti, la Sumuleu Ciuc şi Blaj însă cel mai tare l-au emoţionat familiile pe care le-a întâlnit la Iaşi.

Printre copiii binecuvântaţi de Papa la Iaşi s-a aflat şi Antoanela. Fetiţa a crescut într-un centru de plasament.

Antoanela: ''Am simţit o mare bucurie şi l-am simţit ca pe un tată al meu, am avut emoţii, a fost surprins şi a spus un cuvânt dar nu îl mai ţin minte''

Până la inima papei a ajuns şi o femeie care ţinea în braţe un prunc de câteva luni. Imaginea cu cei doi a apărut şi pe site-ul dedicat ştirilor de la Vatican.

Bunica: ''Mai avea zece metri să ajungă sfântul şi când s a întors s a apropiat a făcut cruce şi l-a binecuvantat''

Dovada că ţara noastră îi este cu adevărat dragă la finalul slujbei de miercuri sfântul părinte s-a rugat pentru noi toţi.

Papa Francisc: ”Mulțumim lui Dumnezeu pentru această călătorie apostolică şi să ne rugăm la El prin Feciroara Maria ca pământurile şi bisericile de acolo să aibă roade bogate''.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Petre Daea, întrebat dacă a oprit grindina pentru Papa Francisc:
Mesajul Papei Francisc pentru românii plecați la muncă. Momentele cheie ale vizitei
Cum s-a văzut vizita Papei pe reţelele sociale.
FULLSCREEN
Papa Francisc a vorbit la Vatican despre România: „A fost o mare bucurie să fiu pelerin”
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO