Pandemia schimbă stilul de viață al întregii planete. Măsurile care se aplică la nivel global

Ultima actualizare: 29-06-2020 09:30

Distanțarea fizică este primordială în lupta cu COVID-19. Așa că, în lumea întreagă, autoritățile fac tot felul de schimbări urbane pentru un nou stil de viață.

 

Se construiesc tot mai multe piste pentru bicicliști și trotuare largi. Și, inevitabil, șoselele se îngustează.

În capitala Marii Britanii se înmulţesc pistele pentru biciclişti şi se lărgesc trotuarele.

Din cauza noului virus, măsuri asemănătoare se pun în practică la nivel global - din Paris până în Bogota, New York sau Buenos Aires. Nimeni nu ştie însă dacă această transformare va rezista la nesfârşit.

Will Norman, London Walking and Cycling Commissioner: "Aici, în Londra, dacă avem aproximativ 8 milioane de călătorii care trebuie efectuate prin diferite mijloace de transport, în cazul în care majoritatea se vor face doar cu ajutorul mașinilor, vom ajunge la un blocaj în trafic. Acesta este motivul pentru care trebuie să-i încurajăm pe oameni să pună în practică trasee mai ecologice. Și sper că, pe măsură ce se obișnuiesc cu asta, să își mențină acest comportament."

Dacă înainte de pandemie, la primele ore ale dimineţii, în metroul londonez abia dacă aveai loc să arunci un ac, acum priveliştea este cu totul alta.

Guvernul britanic a pus deoparte aproape trei sute de milioane de lire sterline pentru noile amenajări stradale. Dar nu toţi londonezii sunt încântaţi de aceste schimbări.

Decizia este văzută cu ochi buni de cei care locuiesc în zonă.

John Dales, Traffic Engineer and co-Founder, Urban Movement: "Aceasta pare a fi o acceptare a faptului că o schimbare era necesară din varii motive. Momentan am acceptat-o ​​pentru că există această urgență sanitară. Suntem încă reticienți să acceptăm că există și o urgență climatică."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO