Osama bin Laden era ingrijorat de brandul "Al-Qaeda". Cum voia sa-i schimbe denumirea

Ultima actualizare: 21-06-2012 07:53
Osama bin Laden

Osama bin Laden voia sa schimbe denumirea retelei Al-Qaeda, pentru a accentua dimensiunea religioasa a organizatiei si a proteja imaginea acesteia.

Printre documentele confiscate in vila din orasul pakistanez Abbottabad unde a fost ucis liderul Al-Qaeda se numara si o scrisoare nedatata, in care acesta analiza posibilele denumiri pentru gruparea terorista, in cautarea unei titulaturi care sa reflecte mai bine viziunea sa asupra jihadului. "Este un fel de munca legata de imaginea marcii", a declarat oficialul american citat. Grupul s-a numit initial Al Qaeda Al Jihad (baza razboiului sfant), insa este cunoscuta in general numai drept Al-Qaeda, cea de-a doua parte a denumirii fiind ignorata, ceea ce reprezenta un motiv de ingrijorare pentru bin Laden.

"Din punctul sau de vedere, aceasta insemna ca aspectul religios al misiunii Al-Qaeda era trecut cu vederea, ceea ce permitea Occidentului sa descrie gruparea drept o organizatie care nu are legatura cu o miscare religioasa", a afirmat sursa citata. binLaden voia ca Statele Unite sa fie percepute drept o putere implicata intr-un "razboi impotriva islamului". 

Scrisoarea a fost redactata cu cel putin doi ani in urma, insa "nu se stie cui era adresata si nici daca a fost expediata". bin Laden propunea mai multe noi denumiri pentru reteaua terorista, printre care se numara Taifat al Tawhed Wal Jihad (grup de monoteism si razboi sfant) sau Jama'at I'Adat al Khilafat al Rashida (grup pentru restaurarea califatului), a precizat sursa citata.

Pe internet au inceput sa circule mai multe propuneri pentru o noua denumire a retelei. Blogul Danger Room, specializat in probleme de aparare, a propus chiar un concurs pentru noua denumire, utilizatorii propunand diverse posibile variante, printre care se numara "Liga barbosilor extraordinari" sau "Al Quesadilla".

Citeste si:

Nu se considera un TRADATOR si vrea la Steaua! Cum este impiedicat transferul jucatorului dorit insistent de Becali si MM

Mourinho din Giulesti il copiaza pe Guardiola! Cum schimba Lucescu Rapidul in noul sezon

Au gasit ANTIDOTUL! Asta e echipa de milioane ce poate invinge Barça! Casillas, Rooney sau Fabregas nu sunt titulari!
 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO