Orasele de pe fundul apei. Cum construiesc chinezii de la Sinohydro cele mai mari baraje din lume

02-09-2011 16:36


Compania chineza Sinohydro a anuntat ca ar vrea sa construiasca hidrocentrala Tarnita-Lapustesti - care va deveni cea mai mare din Romania. Iata ce proiecte au mai facut chinezii pana acum.

Sinohydro este un gigant al industriei, iar printre proiectele companiei chineze se numara participarea, in calitate de fost contractor general, al celei mai mari hidrocentrale din lume, Three Gorges, care are o putere instalata de 18.400 MW, mai mult decat toate capacitatile de productie a energiei electrice din Romania.

In momentul constructiei acesteia, chinezii au fost nevoiti sa evacueze un oras intreg. Evindent ca au existat oameni care au refuzat sa plece din casa pana in ultima clipa. Ca sa-i convinga, s-a dat drumul apei din baraj, care a inundat cladirile orasului, dupa care salvatorii au plecat cu barcile sa-i recupereze pe ramasii in urma.

Sinohydro este implicata si in proiecte de arhitectura, energie electrica, imobiliare, cercetare si dezvoltare si design-ul si productia echipamentelor de constructie.

Puteti vedea proiectele pe care le dezvolta Sinohydro in GALERIA FOTO de mai jos:

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO