OMS sprijină testele pentru identificarea unui medicament împotriva COVID-19


Ultimul update: Miercuri 18 Martie 2020 22:19
Data publicarii: Miercuri 18 Martie 2020 22:07
Categorie: Stiri externe
coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) coordonează testările mai multor posibile medicaţii pentru maladia COVID-19 provocată de noul coronavirus, a anunţat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Mai multe încercări mici cu diferite metode pot să nu ne dea probe clare şi solide asupra unor tratamentelor de care avem nevoie pentru a salva vieţi", a declarat Tedros, potrivit Agerpres.

El a adăugat că "acest mare studiu internaţional este conceput pentru a genera datele solide de care avem nevoie pentru a şti care tratamente sunt cele mai eficiente".

Până în prezent, Argentina, Bahrein, Canada, Franţa, Iran, Norvegia, Africa de Sud, Spania, Elveţia şi Thailanda au anunţat că vor adera la acest proiect.

Tedros a calificat noul coronavirus drept "inamic al umanităţii", în timp ce peste 8.000 de persoane au decedat deja în lume de la apariţia sa la sfârşitul lunii decembrie în China.

"Acest coronavirus reprezintă o ameninţare fără precedent. Dar este de asemenea o ocazie fără precedent de a ne uni împotriva unui inamic comun, un inamic al umanităţii", a spus el.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO