Ochiul lui Dumnezeu. Momente din Biblie recreate 3D


Ultimul update: Luni 19 Martie 2012 10:11
Data publicarii: Marti 15 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
Google Earth

Un artist a recreat momente 3D din Biblie, precum rastignirea lui Iisus sau despartirea Marii Rosii, ca sa arate cam cum s-ar fi vazut ele din spatiu.

Opera lui James Dive, intitulata “Ochiul lui Dumnezeu”, reconstruieste momente ca Potopul sau Adam si Eva in Eden.

Australianul James Dive, de 31 de ani, a petrecut mai bine de trei luni cercetand mai multe locuri de pe Terra, fotografiate din satelit si postate pe Google Earth. Le-a combinat mai apoi cu ajutorul unui program de calculator si le-a transformat in imagini 3D.

“Cu lucrarea aceasta se poate demonstra ca tehnologia ne permite sa vizualizam evenimente care au avut sau nu loc, iar ele sa arate cat se poate de autentice”, se lauda James Dive.

Printre momentele cele mai interesante se numara scena cu Moise despartind Marea Rosie in doua pentru ca israelitii sa poata trece prin apa, in fuga lor de armata egipteana.

O alta imagine spectaculoasa este Arca lui Noe pe varful muntelui Ararat, asta in vreme ce Adam si Eva pot fi "vazuti" relaxandu-se in gradina Edenului inainte de a fi izgoniti din Rai pentru ca au gustat din fructul oprit.

Ultima imagine creata este aceea a rastignirii lui Iisus pe cruce, asezat intre doi condamnati.

“A trebuit sa gasesc un deal pentru Iisus, o gradina pentru Eden si un munte stancos incojurat de apa pentru Arca. Din fericire pentru mine, Google Earth a fost o unealta de cercetare extraordinara. Unele dintre scene sunt adevarate imagini-Frankenstein facute din mai multe fotografii din satelit. De exemplu, pentru Moise am folosit bucati din Cascada Niagara, deserturi si Marea Rosie”, spune James.

Si mai mult decat atat, Edenul este din Belgia.  “Niciuna dintre imagini nu este corecta din punct de vedere geografic, pentru ca toate contin combinatii de mai multe fotografii luate prin satelit”, arata artistul.
 

Sursa: The Sun

Tags: curiozitati,

Descoperire SENZATIONALA! Arca lui Noe, gasita in Turcia!
Cel mai mare cimitir aviatic vazut prin Google Earth pentru prima data
VIDEO PROTVPLUS.RO