Obiecte personale ale Evei Braun, amanta lui Hitler, vandute la licitatie. Suma cu care s-au dat chilotii ei de matase

07-11-2016 21:14

eva braun

O pereche de chiloti din matase mov cu terminatie din dantela si monograma, care i-au apartinut lui Eva Braun, au fost vanduti luni pentru suma de 2.900 de lire (circa 3.629 de dolari) de casa de licitatie Philip Serrell, din centrul Marii Britanii.

Un purtator de cuvant al casei de licitatii a declarat EFE ca perechea de chiloti din matase, cu monograma care i-au apartinut fostei amante a lui Adolf Hitler, a fost oferita de o persoana particulara si a fost achizitionata de un colectionar, despre care nu s-au oferit alte detalii decat ca locuieste in Marea Britanie.

Chilotii cu talie inalta si monograma au depasit suma estimata de organizatori de intre 300 - 450 de lire (375 - 563 de dolari).

Au fost licitate si alte obiecte personale ale Evei Braun, printre care un inel de aur care a atins suma de 1.250 de lire (1.564 de dolari) si o cutiuta avand gravate initialele 'EB', in care isi tinea rujul de buze, care s-a vandut cu 360 de lire (450 de dolari).

O colectie de fotografii in alb si negru, in care Eva Braun apare singura sau insotita de Hitler, s-a vandut cu 100 de lire (125 de dolari). Fostul dictator nazist s-a casatorit cu Eva in buncarul din Berlin pe 29 aprilie 1945, cu cateva ore inainte de invazia Armatei Rosii, cand amandoi s-au sinucis ca sa nu cada in mainile inamicului.

Majoritatea articolelor, inclusiv lenjeria intima, au fost insotite de certificate de autenticitate, potrivit casei de licitatii Philip Serrell.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO