Obezitatea in randul animalelor de companie, un fenomen raspandit

Ultima actualizare: 14-10-2012 13:02

Aproape jumatate dintre cainii si pisicile din Buenos Aires sunt supraponderale. Iar veterinarii se straduiesc sa-i educe pe oameni sa nu mai umple cu varf bolurile patrupedelor.

Desi nu e chiar cea mai plinuta pisica din lume, Mafalda urmeaza o dieta stricta. Stapana ei se asigura ca primeste hrana exact cat ii trebuie si o cantareste in fiecare dimineata. In plus, o obliga sa faca miscare cel putin 20 de minute pe zi.

Obezitatea in randul animalelor de companie este atat de raspandita in Argentina incat veterinarii vorbesc deja despre o epidemie. O treime dintre cele trei milioane si jumatate de pisici si peste noua milioane de caini din tara sunt supraponderali.

Cea mai grava situatie este insa in capitala, unde jumatate dintre animale sufera din cauza kilogramelor in plus.

De aceea, in parcurile din Buenos Aires au loc intalniri speciale pentru patrupedele sedentare, care sunt plimbate de-a lungul unui traseu de 5 kilometri. Evident, "plimbatorii de caini" sunt din ce in ce mai solicitati.

Stapanii de caini sau de pisici trebuie sa stie ca nu-i de glumit cu obezitatea care, asa cum ii afecteaza pe oameni, le face rau si animalelor. Grasimea acumulata de organism favorizeaza aparitia unor boli ca diabetul sau cancerul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO