Fetita gasita intr-o tabara de romi din Grecia ar fi fost incredintata de catre mama biologica

Ultima actualizare: 22-10-2013 07:04
maria

Fetita neidentificata, descoperita de politie intr-o tabara de romi din Grecia, a fost incredintata cuplului de romi de catre mama sa biologica, care nu avea posibilitatea sa-si creasca fiica, au declarat sambata avocatii acestui cuplu, citati de AFP.

"Este vorba de o femeie care nu putea creste acest copil si care, prin intermediul unei terte persoane, l-a incredintat cuplului in 2009, cu putin timp dupa nastere", a afirmat Marietta Palavra.

"Nu a avut loc nicio rapire, niciun furt, niciun trafic (de fiinte umane). Ei (romii) nu au cumparat copilul", a declarat Konstantinos Katsavos, un alt avocat al cuplului de romi.

In prezent, autoritatile din Grecia o cauta pe mama biologica a fetitei pentru a confirma versiunea acestei familii de romi.

Avocatii spera ca pana luni, cand cuplul de romi urmeaza sa compara in fata instantei de la Larisa (centru), vor fi gasite si interogate rude ale acestui copil.

Fetita, in varsta de patru ani, a fost gasita miercuri intr-o tabara de romi, in orasul Farsala (centru). Ea a fost spitalizata in vederea efectuarii unor examene medicale, a declarat pentru AFP Kostas Giannopoulos, presedintele organizatiei de caritate "Zambet de copil", unde a fost plasata fetita.

Potrivit politiei, cei doi parteneri, o femeie in varsta de 39 de ani si un barbat in varsta de 40 de ani, nu au aceeasi versiune cu privire la modul in care au gasit fetita. Politia a initiat ancheta pentru "rapire de minori".

Sursa foto: Mediafax Foto

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO