O fetiță i-a dat șefului Hezbollah toți banii din pușculiță, ca să „cumpere o rachetă”

Dată publicare: 06-04-2019 13:41
Dată actualizare: 06-04-2019 13:54


O fetiță din Liban i-a oferit șefului Hezbollah toți banii din pușculiță, ca să „cumpere o rachetă” - 1

O televiziune din Liban a difuzat imagini cu o fetiță care îi dăruiește șefului grupării Hezbollah, Hassan Nasrallah, toți banii din pușculiță ca să „cumpere o rachetă.”

„Ia-mi banii și cumpără o rachetă. Vreau ca mama să îmi dea 25.000 de lire libaneze (n.r – aproximativ 15 euro). Când voi face rost de ei, ți-i voi da. Te iubesc, Hassan Nasrallah. L-am văzut pe Hassan Nasrallah la televizor, în timp ce luptă cu dușmanii. Am strâns bani ca să poată cumpăra o rachetă și să lupte cu ea împotriva dușmanilor”, a declarat Hawra Nada la televiziunea Al-Jadeed, potrivit Fox News.

Totodată, ea a vorbit în fața camerei despre cum dorește să își dedice viața organizației, transmițând și o amenințare dură Israelului.

„Dacă veți ucide copii, Hassan Nasrallah vă va ucide. Ei ucid fără niciun motiv”, a mai spus copila.

Deschideți galeria foto pentru a vedea mai multe imagini.

Mama fetei, identificată drept Zaynah Ali Qilqas, și-a lăudat fiica: „Știe că e război în siria. Știe că luptătorii Hezbollah sunt martiri și vor să combată ISIS.”

În imagini, fetița apare purtând un hijab dăruit chiar de liderul Hezbollah, cât și o copie semnată a Coranului.

Ce spun analiștii despre gestul copilei

 

Analiștii, însă, au tras un semnal de alarmă.

Nu e deloc surprinzător. Grupările islamiste extremiste se laudă cu copiii îndoctrinați, sperând să inspire și alți părinți și copii să facă la fel. Gestul transmite mesajul că părinții sunt obiligați să le transmită copiilor lor credințele jihadiste, în loc să îi învețe să gândească critic”, a explicat Ryan Mauro, extert în securitate națională la Clarion Project.

Alții cred că este vorba despre o campanie mediatică.

„Hezbollah e în mijlocul unei campanii care pune accent pe necesitatea ca șiiții să fie solidari și să finanțeze eforturile grupării”, a declarat Tony Badran, cercetător la Fundația pentru Apărarea Democrației.

Nasrallah, în vârstă de 59 de ani, este secretar-general al Hezbollah din 1992 și a transformat gruparea într-o organizație catalogată drept teroristă de Statele Unite, Marea Britanie, Uniunea Europeană, Canada, Australia și Liga Arabă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Fox News


VIDEO PROTVPLUS.RO