O britanică a murit luptând contra turcilor în Siria. A implorat să fie trimisă pe front

19-03-2018 12:39


Anna Campbell

Anna Campbell ar fi prima femeie care a murit luptând alături de kurzi contra sodaților turci în Siria, relatează The Guardian.

Anna, din orașul Lewes, sudul Angliei, s-a oferit voluntară în rândurile diviziei de femei din armata kurdă, sprijinită de SUA în Siria.

Tânăra în vârstă de 26 de ani a murit pe 16 martie după ce convoiul în care se afla a fost atacat cu rachete de soldații turci.

Inițial s-a alăturat kurzilor pentru a lupta contra Statului Islamic, dar apoi i-a rugat pe comandanții kurzi sa o trimită pe frontul din Afrin unde s-au dat lupte grele în ultimele zile.

”La început au refuzat-o, dar ea era decisă, ba chiar și-a vopsit părul negru, pentru a nu părea occidentală. În final, au lăsat-o să plece” a declarat o sursă din armata kurdă pentru The Guardian.

”Martiriul lui Campbell este o pierdere grea pentru noi” a declarat un comandat kurd.

Oraşul Afrin, centrul provinciei cu acelaşi nume de la frontiera Siriei cu Turcia, era principalul obiectiv al ofensivei lansate pe 20 ianuarie de forţele armate turce împotriva miliţiilor kurde.

Acestea sunt considerate de Statele Unite aliaţi în lupta împotriva Statului Islamic, dar Turcia susţine că sunt organizaţii teroriste legate de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).
 

 

Sursa: Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO