Prințul Harry s-a căsătorit cu Meghan Markle. Desfășurarea ceremoniei și cel mai emoționant moment: ”Arăți minunat!”

×
Codul embed a fost copiat

Nunta regală. Prinţul Harry al Marii Britanii, nepotul reginei Elisabeta a II-a, şi logodnica sa, Meghan Markle, s-au căsătorit religios, sâmbătă, în capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor.

Prințul Harry i-a şoptit vrăjit, lui Meghan- "arăți minunat", în timp ce milioane de oameni au urmărit nunta lor de poveste, din capela castelului Windsor. Mârâi şi-au zâmbit cu dragoste și s-au ținut de mână când au schimbat jurăminte, la altar.

După ceremonia religioasă s-au sărutat cu tandrețe pe treptele capelei. Apoi, au pornit într-o plimbare cu caleașca pentru a saluta mulțimea. De acum, cei doi sunt Ducele şi Ducesa de Sussex. 

Citiți în articol:
► La ora13.35, prințul Harry și fratele său, prințul William, au sosit la capelă, îmbrăcați în uniformă militară.
►La ora 14.00, Meghan Markle a coborât din mașină, în fața capelei St.George, într-o rochie simplă, dar spectaculoasă.
►Zece minute mai târziu, prințul Charles a condus-o pe Meghan la altar.
►Harry i-a spus viitoarei sale soții: „Arăți minunat!” Un cor gospel le-a cântat îndrăgostiților melodia „Stand by me”.
►Harry și Meghan și-au spus jurămintele, devenind oficial duce și ducesă de Sussex. La ieșirea din biserică, cei doi au încălcat protocolul și s-au sărutat pe trepte.
►Cuplul a mers cu o trăsură la Palatul Windsor, unde Regina Elisabeta a ținut o recepție în cinstea lor. După aceea, ducele și ducesa de Sussex au plecat la o a doua recepție, organizată de Prințul Charles.

Urmăriți întreaga ceremonie de la nunta regală pe pagina noastră de Facebook.

Citește și
nunta regala
Știrile PRO TV si www.stirileprotv.ro aduc nunta regală în direct în casele tuturor românilor
Moartea suspectă a unui turist portughez în Bucegi: anchetă redeschisă după 18 luni. Alpinistul a decedat într-o excursie organizată pe vreme foarte proastă


UPDATE 21.30: 21.30: Ducele și ducesa de Sussex au părăsit Castelul Windsor într-un jaguar. Ei se îndreaptă spre al doilea eveniment organizat în cinstea căsătoriei, organizat de prințul Charles și la care participă 200 de invitați.

 

Ducesa de Sussex s-a schimbat într-o rochie realizată de Stella McCarthey, potrivit Palatului Kensington. Totodată, ea poartă pantofi de un albastru pal.

Harry și Meghan nu vor pleca imediat după nuntă în luna de miere, a anunțat Palatul Kensington. În schimb, vor participa la o serie de evenimente publice în următoarele săptămâni.

20.30: Printre cei invitați la nuntă a fost și Amelia Thompson, o supraviețuitoare a atentatului de la Manchester. Întrebată de corespondentul CNN ce a semnificat pentru ea această invitație, tânăra a răspuns: „Terorismul nu poate învinge. Fiind uniți, vom învinge noi terorismul.”

19.45: Ducesa de Sussex, Meghan Markle, va ține un discurs la cea de-a doua recepție la care va participa împreună cu soțul ei, Harry. La această petrecere privată vor participa în jur de 200 de persoane și a fost organizată de prințul Charles. Informația a fost confirmată de reprezentanții Palatului Kensington pentru CNN.

Conform BBC News, prințul Harry a trebuit să primească o permisiune specială de la bunica sa, Regina Elisabeta, ca să poată purta barbă la nunta cu Meghan Markle. În mod normal, personalul din armată trebuie să fie îngrijit atunci când îmbracă ținuta oficială, precum cea în care Harry și William s-au îmbrăcat sâmbătă.

Regina i-ar fi permis această „scăpare” lui Harry întrucât el nu mai este ofițer activ.

 18.30: La recepția dată de Regina Elisabeta în cinstea ducelui și ducesei de Windsor a cântat sir Elton John. Artistul avea legături apropiate cu mama prințului Harry, prințesa Diana, informează BBC News.

Într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter al Palatului Kensington, care aparție acum Ducilor de Cambridge, dar și celor de Sussex, Familia Regală a Marii Britanii a mulțumit „adunării incredibile” de oameni.

 

 17.00: Până la 100.000 de persoane au mers în Windsor pentru nunta regală.

 16.30: Palatul Kensington a făcut publică prima fotografie cu tortul de nuntă. Făcut de chef Claire Ptak, crescută în California și care acum deține un local în Londra, tortul a fost decorat cu 150 de flori naturale, între care bujori și trandafiri.

Tortul va fi servit la recepția dată de Regina Elisabeta.

15.50: Cuplul s-a întors la Castelul Wisdor. Regina Elizabeta va ține o recepție în Sala St.George din castel, la care vor participa toți cei 600 de invitați care s-au prezentat și la biserică.

După aceea, ducii de Sussex vor ține un eveniment privat, la care vor participa în jur de 200 de persoane, prieteni și familie.

Primul sărut al lui Harry cu Meghan, în calitate de duce și ducesă de Sussex

 15.45: Thomas Markle, tatăl lui Meghan, a declarat pentru TMZ că se uită la nunta regală de pe patul de spital, descriind momentele drept „emoționante și fericite.”

„Fetița mea arată minunat”, a spus el, conform CNN.

 

15:40 Prințul Harry și Meghan Markle au mers cu caleașca până la castelul Windsor.

Ducele și ducesa de Sussex au plecat de la capelă într-o trăsură, în aplauzele oamenilor adunați să vadă cuplul regal. Astfel, ei au pornit într-o procesiune de aproximatv trei kilometri. Pe drum, au salutat miile de persoane care au venit să urmărească ceremonia.

Oamenii din Canada, din Nigeria și din tot restul lumii au venit fie martori la acest moment unic.

„În mod normal, nu aș participa la un astfel de eveniment, însă e vorba de Harry și pe el îl iubesc. Este fiul meu adoptiv și l-am iubit de când i-a murit mama. M-am rugat să aibă o soție bună. Meghan pare o persoană drăguță. Se potrivesc. Ea scrie istorie și de aceea e atât de important”, a spus Monique, o particpantă din Nigeria care trăiește la Londra.

Unele persoane au mers zeci de kilometri cu bicicleta ca să ajungă la nuntă, iar alții au zburat peste oceanul Atlantic.

UPDATE 15.10 Ducele și Ducesa de Sussex s-au sărutat pe treptele Capelei St. George la ieșire

UPDATE 15.05 Ceremonia s-a încheiat cu God Save the Queen. Prințul Harry și Meghan, Duce și Ducesă de Sussex, au părăsit capela.

UPDATE 15.00 Violoncelistul Sheku Kanneh-Mason, de 19 ani, a cântat în timpul semnării registrului - documentele legale ale căsătoriei.

UPDATE 14.50 Britanica Clare Waight Keller este creatoarea rochiei miresei. A devenit anul trecut prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy. Voalul miresei a fost fixat cu ajutorul tiarei bătute cu diamante ce i-a aparţinut reginei Mary, tiară ce face parte din Bijuteriile Coroanei şi i-a fost împrumutată miresei de regina Elisabeta a II-a.

UPDATE 14.47 Fotografie cu Prințul Charles și Camilla, Ducesă de Cornwall, în capelă, alături de Kate.

UPDATE 14.40 Prințul Harry și Meghan Markle față-n față la altar și-au spus jurămintele de căsătorie și au schimbat inelele. Cei doi sunt oficial căsătoriți religios.

UPDATE 14.36 Imagini cu Meghan la sosirea la capelă. Actriţa americană a ales o superbă rochie Givenchy, cu mâneci lungi.

UPDATE 14.30 Corul gospel din capelă cântă ”Stand by Me”

UPDATE 14.24 Tiara cu diamante purtată de Meghan este împrumutată de Regină. Voalul are flori din fiecare țară din Commonwealth.

UPDATE 14.20 ”Arăți minunat!” i-a spus Prințul Harry lui Meghan când a văzut-o la altar.

UPDATE 14.16 Prințul Harry este emoționat, însă s-a abținut să plângă la altar. Meghan este calmă. 

UPDATE 14.15 Ceremonia religioasă a început cu 6 minute întârziere. Prințul Charles a condus-o pe mireasă pe doar o parte din drumul către altar, în rest a mers singură.

UPDATE 14.10 Prințul Charles a întâmpinat-o pe Meghan în capelă. Voalul miresei a fost purtat de copiii celei mai bune prietene ale ei.

UPDATE 14.00 Meghan Markle a sosit la capela St. George într-un Rolls Royce Phantom

UPDATE 13.56 Regina Elisabeta a II-a și prințul consort Philip au ajuns și ei la capelă. Regina, întâmpinată cu fanfara.

UPDATE 13.55 Prințul Charles și Ducesa de Cornwall au sosit.

UPDATE 13.50 Mama lui Meghan Markle a ajuns și ea la capelă.

UPDATE 13.45  Spectatorii aclamă de pe margine mașina cu care Meghan Markle sosește la capela St. George.

UPDATE 13.35 Prințul Harry și fratele său, prințul William, au sosit la capelă, îmbrăcați în uniformă militară. Mulțimea i-a aplaudat.

UPDATE 13.20 Meghan Markle a plecat, fiind însoțită de mama ei, Doria Ragland, spre capela St. George. Mireasa poartă un voal împreună cu o tiară.

UPDATE 13.15 Ducesa de York și-a făcut apariția

UPDATE 12.52 Elton John și soțul său, David Furnish, au sosit.

UPDATE 12.48 Serena, pregătindu-se pentru nunta prietenei ei, Meghan.

UPDATE 12.30 Actorul George Clooney și soția sa, Amal Clooney, au ajuns la Windsor. David și Victoria Beckham au sosit și ei. 

UPDATE 12.20 Familia Ducesei de Cambridge, Kate Middleton, a sosit la Windsor. Printre membrii familiei se află Pippa Middleton și fratele lui Kate, James.

UPDATE 12.10 Verighetele cuplului vor fi realizate de producătorul oficial de bijuterii al reginei Elisabeta a II-a, Cleave and Company, conform unui comunicat al Palatului Kensington. 

UPDATE 11.55 Mii de oameni, admiratori ai familiei regale britanice sau simpli curioşi s-au adunat sâmbătă dimineaţă în oraşul istoric Windsor, din apropiere de Londra, pentru a sărbători nunta anului dintre prinţul Harry şi actriţa americană Meghan Markle, informează Agerpres

UPDATE 11.45 Actorul Idris Elba, artistul James Blunt și Oprah Winfrey sunt printre primii invitați sosiți la Windsor. De asemenea, este prezent și fratele prințesei Diana, Earl Charles Spencer.

UPDATE 11. 20 Prințul Harry și Meghan Markle vor deveni al 16-lea cuplu al familiei regale care își va celebra nunta la Castelul Windsor.

UPDATE 11.15 Mașina care o va transporta pe Meghan Markle la Windsor.

UPDATE 10.45 Palatul Kensignton a postat pe Twitter o fotografie cu aranjamentul floral de pe pereții capelei St. George, înaintea nunții regale de la Castelul Windsor. 

Titlurile primite de prințul Harry și Meghan Markle

UPDATE 10.20  Prințul Harry a devenit Duce de Sussex, titlu nobiliar oferit de regina Elisabeta a II-a, potrivit unui comunicat al Palatului Buckingham. De asemenea, după nunta regală, Meghan Markle va purta titlul de Ducesă de Sussex.

În comunicatul Palatului Buckingham se precizează: "Titlurile prințului Harry vor fi Duce de Sussex, Conte de Dumbarton si Baron de Kilkeel.  Prințul Harry devine Alteța Sa Regală Ducele de Sussex, iar Meghan Markle, în urma căsătoriei va deveni Alteța Sa Regală Ducesa de Sussex".

Titlul primit de prințul Harry, cel de Duce de Sussex, nu a mai fost folosit de 175 de ani. Meghan Markle va fi prima Ducesă de Sussex din istorie.

 UPDATE 10.18 Prințul Harry a părăsit hotelul Coworth Park și se îndreaptă către castelul Windsor, informează Sky News.

UPDATE 10.00 Prințul Harry și Meghan Markle îi îndeamnă pe cei care vor să le celebreze nunta să nu le ofere cadouri, ci să facă donații către organizații caritabile.

UPDATE 09.15 O sută de mii de persoane sunt așteptate la Windsor.

Prinţul Harry, în vârstă de 33 de ani, şi actriţa Meghan Markle, în vârstă de 36 de ani, s-au logodit pe 27 noiembrie 2017. Sâmbăta, de la ora 11:00, se vor căsători în capela St. George.

Nunta regală, cel mai aşteptat eveniment al anului, va putea fi urmărită LIVE pe www.stirileprotv.ro.

Citeşte şi: Știrile PRO TV şi www.stirileprotv.ro aduc nunta regală în direct în casele tuturor românilor

Cu 24 de ore de dinainte de nuntă, prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, şi-au petrecut noaptea separat. În timp ce prinţul Harry şi-a petrecut noaptea alături de fratele său mai mare, prinţul William, la hotelul Coworth Park, Meghan şi mama sa, Doria Ragland, au mers la la hotelul Cliveden House, aflat în proximitatea domeniului Windsor.

Meghan Markle va fi condusă la altar de către tatăl prinţului Harry, prinţul Charles. Iniţial, tatăl actriţei urma să îşi conducă fiica la altar, dar Thomas Markle nu va fi prezent la nunta regală din cauza unei intervenţii chirurgicale pe cord.

Prințul George va fi însărcinat cu aducerea verighetelor la altar, iar prințesa Charlotte va fi domnișoară de onoare.

Palatul Buckingham a confirmat că la nunta regală va fi prezent şi soţul reginei Elisabeta a II-a, prinţul consort Philip, în vârstă de 96 de ani, în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă, acesta suferind o intervenţie chirurgicală în urmă cu o lună.

Prinţul William, fratele prinţului Harry, va fi cavalerul sau de onoare. În 2011, la nunta prinţului William cu Kate Middleton, Harry a fost cavalerul sau de onoare.

Vineri după amiază, Doria Ragland, mama lui Meghan Markle, a făcut cunoştinţă cu regina Elisabeta a II-a şi au băut un ceai împreună.

La nunta regală vor fi prezenţi 600 de invitați, printre care și actorul George Clooney, cântăreții Elton John și Sting, dar și Serena Williams.

Programul ceremoniei:

Ora 08:00

Cei 1.200 de reprezentanţi ai publicului larg care au fost invitaţi la nuntă vor începe să sosească pe peluza Castelului Windsor.

08.30 - 10.00

Cei 600 de invitaţi care vor asista la ceremonia religioasă vor începe să sosească în trăsuri din care vor coborî în apropiere de Round Tower, un turn din structura Castelului Windsor. Invitaţii vor merge apoi pe jos către capelă, accesul fiind permis prin intrarea sudică a acesteia, informează Agerpres.ro

Ora 10.20

Membrii familiei regale britanice vor începe să sosească şi vor intra în capelă prin Poarta Galileei. Unii dintre ei vor veni pe jos, alţii vor veni în automobile. În jurul acestei ore, Meghan Markle şi mama ei vor părăsi hotelul la bordul unui automobil, care va străbate promenada Long Walk ce duce până în faţa castelului, oferind spectatorilor ocazia de a o vedea pe mireasă în drumul ei spre capelă.

Ora10.30

Prinţii Harry şi William vor ajunge la capelă, cel mai probabil pe jos, şi vor intra în aşezământul religios prin poarta West Steps, după ce îi vor saluta pe reprezentanţii publicului larg şi ai unor asociaţii de caritate, invitaţi să asiste la eveniment din afara capelei. Regina Elisabeta a II-a va fi ultimul membru al familiei regale care va ajunge la faţa locului.

Automobilul în care se vor afla Meghan Markle şi mama ei se va opri în faţa capelei. Doria Ragland va coborî din maşină şi va intra singură în capelă. Meghan Markle ar fi trebuit să fie condusă spre altar de tatăl ei, dar Meghan a confirmat că acesta nu va fi prezent, ca urmare a unei operaţii pe cord.

Meghan Markle va intra în capelă prin poarta West Steps.

Ora 11.00
Începe slujba religioasă. David Conner, diacon de Windsor, va conduce ceremonia, iar Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury şi lider spiritual al Bisericii Anglicane, va oficia secvenţa ceremonială în timpul căreia vor avea loc jurămintele de credinţă. Episcopul afro-american Michael Curry, liderul Bisericii Episcopale, va susţine un discurs la finalul slujbei religioase.

Ora 12.00
Ceremonia religioasă se încheie. Tinerii căsătoriţi vor ieşi din capelă şi îi vor saluta pe cei 200 de invitaţi speciali - reprezentanţi ai unor asociaţii de caritate - reuniţi în faţa capelei.

Membrii familiei regale se vor reuni în faţa intrării West Steps, în timp ce ceilalţi invitaţi se vor alinia de-a lungul aleii centrale pentru a saluta cuplul princiar în timpul procesiunii ce marchează plecarea tinerilor căsătoriţi din faţa capelei St. George într-o trăsură Ascot Landau. Procesiunea, în timpul căreia cuplul va străbate localitatea Windsor înainte de a reveni la castel, parcurgând promenada Long Walk, va avea o durată de aproximativ 25 de minute.

Ora 12.25

Invitaţii prezenţi la capelă vor merge pe jos pentru a participa la o recepţie organizată în St. George Hall, o uriaşă sală de banchete din Apartamentele de Stat amenajate în Castelul Windsor. Cuplul princiar se va alătura invitaţilor după încheierea procesiunii în trăsură.

Ora 18.00
Mirele şi mireasa vor părăsi castelul pentru a participa la o recepţie de seară, organizată într-o reşedinţă apropiată, Frogmore House, la care vor fi prezenţi 200 de invitaţi.

 

 
 

Articol recomandat de sport.ro
Presa internațională a căzut în capcana FCSB! Spaniolii, singurii care n-au luat plasă: „Nu au marcă, nume și palmares!”
Presa internațională a căzut în capcana FCSB! Spaniolii, singurii care n-au luat plasă: „Nu au marcă, nume și palmares!”
Citește și...
NUNTA REGALĂ. Meghan Markle, o americancă feministă în familia regală britanică
NUNTA REGALĂ. Meghan Markle, o americancă feministă în familia regală britanică

A fost de ajuns o singură întâlnire pentru ca Meghan Markle să îi fure inima printului Harry. Actriţă americană, mulatra, divorţată şi mai în vârstă ca el, Meghan iese din tiparul tradiţional al "sotiilor regale".   

Știrile PRO TV si www.stirileprotv.ro aduc nunta regală în direct în casele tuturor românilor
Știrile PRO TV si www.stirileprotv.ro aduc nunta regală în direct în casele tuturor românilor

Milioane de telespectatori din întreaga lume vor urmări sâmbătă nunta regală dintre prințul Harry al Marii Britanii și Meghan Markle, cel mai așteptat eveniment al anului, iar PRO TV a pregătit program special.

Restricții dure pentru jurnaliști la nunta regală din Marea Britanie
Restricții dure pentru jurnaliști la nunta regală din Marea Britanie

La 21 de ani de la moartea Dianei, interesul pentru familia regală britanică e la fel de ridicat.

Cine ar putea să o conducă la altar pe Meghan Markle
Cine ar putea să o conducă la altar pe Meghan Markle

Mama lui Meghan Markle, Doria Ragland, a părăsit oraşul Los Angeles şi se îndreaptă către Londra pentru a participa la nunta regală, care va avea loc sâmbătă.

Recomandări
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice
Industria înfloritoare care a fost distrusă în România. Implicația „reginei serelor”, o femeie cu conexiuni politice

„De unde sunt florile?”, partea I. Când creştinii ortodocși celebrează Floriile, vorbim despre o industrie înfloritoare - vânzarea plantelor verzi şi florilor în România.

Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”
Gabriel Liiceanu: Rușii trăiesc de opt secole cu supunerea și instinctul de invadare în gene. „Nu se vor opri”

După opt secole de totalitarism, poporul rus “are supunerea interiorizată în genele sale istorice”, și e gata să își activeze oricând “instinctul de invadare”, pentru că “este învățat să cucerească lumea”.

Surse: PSD încearcă în continuare să-l convingă pe Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei
Surse: PSD încearcă în continuare să-l convingă pe Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei

Gabriela Firea s-a înscris oficial în cursa pentru primăria generală. A fost opțiunea doi a partidului, după ce social-democrații și liberalii s-au convins că nu au șanse cu un candidat comun.