Nicolas Sarkozy, in spital! I-a venit rau cand facea sport!

Ultima actualizare: 16-05-2012 15:47

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a fost internat, dupa ce i s-a facut rau in timp ce facea sport. Si-a pierdut pentru un moment scurt cunostinta, iar acum sotia Carla Bruni e langa el, la spital.

Nicolas Sarkozy a avut o "sincopa", termen medical ce indica suprasolicitarea sistemului nervos, care duce la pierderea pentru momente scurte a cunostintei, din cauza nervului vag, care are rolul de a incetini ritmul cardiac. Genul acesta de sincopa nu prezinta un pericol pentru viata pacientului si nu necesita un tratament special. El va ramane internat pana luni.

"In timp ce facea sport, presedintele Republicii a avut o indispozitie. A fost imediat luat in primire de doctorul sau. Acum este supus unor examinari medicale", se spune intr-un comunicat de presa al presedintiei.

La putin timp dupa, Sarkozy, care are 54 de ani, a fost spitalizat. A ajuns la spitalul militar Val-de-Grace din Paris, se pare, cu ajutorul unui elicopter care a fost vazut zburand duminica la Versailles. Spitalul este acelasi la care a fost internat predecesorul sau Jacques Chirac, dupa accidentul cerebral din septembrie 2005.

Intamplarea se pare ca a avut loc la resedinta de la Lanterne, de langa Palatul Versailles, in timp ce Sarkozy facea jogging. Mare sportiv, seful statului francez e amator de alergari si curse cu bicicleta.

Nicolas Sarkozy este presedintele Frantei din 16 mai 2007, timp in care s-a mentinut si pe prima pagina a tabloidelor, prin casatoria sa cu Carla Bruni.

Ultimele informatii despre starea de sanatate a lui Sarkozy au fost publicate pe 3 iulie. Aratau ca presedintele si-a facut analizele cardio-vasculare si de sange, iar rezultatele erau "normale".

In timpul campaniei prezidentiale din 2007, Sarkozy a promis ca, regulat, va da publicitatii un buletin medical, despre sanatatea sa. La cinci zile dupa ce a fost investit presedinte a publicat un astfel de buletin, care demonstra ca e apt sa isi exercite functia.

In ianuarie 2008, se spunea ca presedintele trecuse printr-o interventie chirurgicala la gat, care ramasese secreta. Informatia a fost cat de cat confirmata, intr-un comunicat de presa care arata ca fusese internat scurta vreme, datorita unei "angine". De atunci, alte informatii nu au mai fost date publicitatii.

Sanatatea presedintilor Frantei este un subiect sensibil in tara, mai ales dupa ce s-a aflat ca fostul presedinte Francois Mitterrand suferea de cancer, fapt ce a fost ascuns de-a lungul anilor.


 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO