Navalnîi slăbește un kilogram pe zi la închisoare, are dublă hernie de disc și nu-și mai simte picioarele și brațele

Dată publicare: 08-04-2021 19:37
Dată actualizare: 10-04-2021 09:58


Aleksei Navalnîi este grav bolnav, o situație cu atât mai primejdioasă cu cât liderul opoziției ruse este în greva foamei de 8 zile.

 

Avocata lui, care l-a putut vizita în închisoare, anunță că Navalnîi slăbește un kilogram pe zi, tușește rău, are febră și dureri cumplite și își pierde sensibilitatea la picioare și mâini.

Avocata lui Aleksei Navalnîi şi-a vizitat aseară clientul în colonia penitenciară Pokrov şi a tras concluzia ca responsabilii închisorii nu au de gând să ia în serios starea precară a sănătăţii acestuia.

Olga Mihailova a dezvăluit că opozantul cântăreşte acum 80 kg, faţă de 93 kg când a ajuns la Pokrov, în martie, şi 85 la începutul grevei foamei. Navalnîi are o înălțime de 1,89 metri.

Olga Mikhailova, avocata lui Navalnîi: „Aleksei Navalnîi are două hernii de disc, acum în fază acută. Nu i s-a aprobat un RMN şi nu i-a fost arătat raportul medical. Doar i-a fost citit dintr-o foaie presupusul diagnostic. Are dureri de spate şi picioare. Şi îşi pierde sensibilitatea nu doar la picioare, ci şi la mâini. Alaltăieri avea 39 de grade, ieri a avut 38, acum variază între 37 şi 38. Tuşeşte şi este epuizat, dar îşi continuă greva foamei. Doar bea apă”.

Matthew Chance, Pokrov, Russia:
„Faptul că Navalnîi a fost otrăvit anul trecut în august cu un agent neurotoxic îi face pe unii medici, cu care am stat de vorbă, să creadă că ar putea suferi sechele neurologice. Este şi motivul pentru care Aleksei Navalnîi a cerut un consult de specialitate.”

Cum cererea i-a fost respinsă, criticul regimului Putin a decis să intre în greva foamei, miercurea trecută.

Familia şi apropiaţii lui Navalnîi au cerut ca opozantul să fie transferat la un spital, însă purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că "acesta este un deţinut ca oricare altul şi n-ar trebui să beneficieze de "tratament preferenţial". Şase medici strânşi marţi în faţa închisorii, sperând să-l poată consulta pe Navalnîi, au fost pur şi simplu arestaţi.

Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe:
„Guvernul rus este responsabil pentru sănătatea şi starea lui Navalnîi. Repet, considerăm întemniţarea lui, în baza unor acuzaţii fabricate, motivate politic, drept o nedreptate flagrantă. Şi, alături de aliaţii şi partenerii noştri, cerem eliberarea lui imediată.”


VIDEO PROTVPLUS.RO