Moştenitorul Samsung, Lee Jae-Yong, condamnat la 5 ani de închisoare pentru corupţie

Dată publicare: 25-08-2017 10:16
Dată actualizare: 28-08-2017 19:39


Moştenitorul imperiului sud-coreean Samsung Lee Jae-Yong a fost condamnat vineri la cinci ani de închisoare, în urma unui proces de corupţie, relatează AFP.

Tribunalul districtului central din Seul a stabilit că vicepreşedintle Samsung Electronics, primul fabricant mondial de smartphone, se face vinovat, între altele, de corupţie, în scandalul răsunător care a condus la îndepărtarea de la putere a fostei preşedinte a ţării Park Geun-hye.

Lee Jae-yong, vicepreședinte al Samsung Electronics și fiul președintelui grupului, este acuzat că ar fi donat milioane de dolari, în încercarea de a obține favoruri prezidențiale, alături de alți patru directori executivi. Totodată, el ar fi urmărit să beneficieze de pe urma unui controversat contract de fuziune.

Procurorii l-au acuzat că ar fi „beneficiarul principal” al faptelor de corupție comise.

„Acuzații aveau legături strânse cu puterea și ar fi urmărit să dobândească beneficii personale”, au spus anchetatorii, care au subliniat că mita avea rolul să câștige susținerea Guvernului britanic pentru restructurarea companiei Samsung.

Pe de altă parte, avocații moștenitorului Samsung Electronics au afirmat că acuzațiile sunt nejustificate, iar că acuzații nu au așteptat nimic la schimb pentru donații.

Lee Jae-yong se află în închisoare din luna februarie, fiind acuzat de legături cu scandalul care a dus la demiterea președintei Coreei de Nord. Cu toate acestea, el neagă orice fel de acuzație.


VIDEO PROTVPLUS.RO