Mortii nimanui.Zeci de romani abandonati luni sau ani in morgile din Italia

Dată publicare: 07-05-2011 16:34
Dată actualizare: 27-10-2012 03:16


Situatii dramatice in Italia, unde zeci de romani morti raman abandonati luni ori chiar ani de zile in morgile spitalelor. Daca nu sunt identificati oficial, procuratura nu poate elibera nici macar autorizatia de inhumare in acea tara.

De cele mai multe ori, rudele nu au bani pentru repatriere sau responsabilii nu se grabesc sa finalizeze procedurile. In morga centrala din Milano zac de mai bine de un an trupurile neinsufletite a doua tinere romance.

De soarta postuma a acestor tinere nu se intereseaza autoritatile romane, ci Munzer Hamdan, care a facut o afacere din repatrierea cadavrelor.

Autoritatile italiene i-au solicitat ajutorul pentru identificarea fetelor moarte din cauza unei intoxcatii cu monoxid de carbon. Pentru una din ele, italienii au dat si un ultimatum: va fi ingropata in Italia, daca nimeni nu se va prezenta sa ceara trupul.

Pentru cealalta victima, au trecut 14 luni pana ce autoritatile romane au batut la usa familiei, in Filiasi, sa le dea tragica veste.

"Familia din tara trebuie sa vina in Italia sa recunoasca corpul neinsufletit al rudei, apoi putem face documentele de transport si organizam repatrierea", spune Munez Hamdan, reprezent firma de repatriere.

O alta tanara, despre care italienii au certitudinea ca este tot de origine romana, din zona Craiovei, ramane in continuare abandonata la morga. Se pare ca mama ei, aflata in Spania, nu are bani sa vina in Italia s-o identifice. In sprijinul familiilor vine uneori si biserica.

Totusi, de multe ori sunt abandonate la morga si persoane al caror deces le-a facut pe rude sa-si smulga parul din cap. Cel putin in fata camerelor de filmat.

Cititi si:

Ca dupa razboi. IMAGINI cu ascunzatoarea lui Osama dupa lichidarea sa

Cele 22 cuvinte care l-au ucis pe Osama,dezvaluite de jurnalistul Watergate

Tags: decese, repatriere,


VIDEO PROTVPLUS.RO