Moda la nunta regala: palarii extravagante, rochii colorate, rochia miresei

×
Codul embed a fost copiat

Parada tinutelor a fost o incantare pentru orice pasionat de moda, la nunta. O cascada de rochii, taioare, fuste mai scurte ori mai lungi, culori din intreg spectrul curcubeului. O singura constanta: toate doamnele si-au asortat la tinuta cate o palarie.

"Nu trebuie sa te nasti printesa ca sa arati atat de bine". Este verdictul dat de un guru al modei precum Karl Lagerfeld. Catherine, de acum ducesa de Cambridge, a purtat o rochie "eleganta, sic", mult mai rafinata decat a printesei Diana si cu o lungime a trenei perfecta, a decretat designerul casei Chanel. Au admirat-o vrajiti cei peste un milion de britanici si turisti stransi astazi in inima Londrei.

Dupa o ceremonie nuptiala orchestrata perfect, proaspatul cuplu a raspuns asteptarii febrile a celor veniti sa-i aclame si au schimbat doua saruturi in balconul palatului Buckingham. Fermecati de frumusetea, seninatatea si fericirea vadita a tanarului cuplu, oamenii s-au dezlantuit in urale nesfarsite.

Minutios orchestrate, ceremoniile au urmat un program strict, lasand un loc minim improvizatiei. Invitatii au primit din vreme cartonase in 11 culori in functie de locurile rezervate. La 8 si jumatate, ora locala, au inceput sa apara primii oaspeti la Westminster Abbey.

Citește și
Regele Mihai nunta regala
FOTO. Regele Mihai si Principesa Margareta, tinute de gala la nunta anului
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban

Clasica ori extravaganta, delicata ori ampla, serioasa ori nostima, palaria a fost nelipsita. Campioana discretiei pare sa fi fost sotia premierului, Samantha Cameron, care a arborat doar o fundita in par. Ce-i drept cu pietre pretioase.

De la capete incoronate, in jur de 40, ambasadori dintr-o suta de state, pana la un macelar, un barman, un postas, un bacan, un instructor de yoga. Multiple clase sociale au coabitat la nunta regala, intr-un adevarat soc cultural ce a oglindit originile mirilor.

N-au lipsit nici vedete de calibrul unor David si Victoria Bechkham, regizorul Guy Ritchie ori Elton John si sotul lui, David Furnish.

Oile negre ale celor doua familii nu s-au bucurat de un tratament identic. Daca matusa Sarah Ferguson, simbol al trecutului sulfuros pe care monarhia vrea sa-l faca uitat, n-a primit cartonul aurit, unchiul traficant de droguri al lui Kate a avut locul asigurat.

La 10.15 a parcat in fata impozantului edificiu automobilul Bentley, din care au coborat printii William si Harry. William, care face parte din trei servicii militare si e pilot de salvare al Royal Air Force, a optat pentru uniforma de colonel al regimentului Garzilor Irlandeze, cascheta neagra, tunica rosie.

La randul sau, printul Harry, cavalerul de onoare, a ales uniforma de capitan de cavalerie. Iar tatal celor doi, printul Charles, a imbracat uniforma de amiral al Marinei britanice.

Cu 40 de minute inainte de ora fermecata, au inceput sa-si ocupe locurile si capetele incoronate invitate la nunta, urmate de membrii familiei regale britanice, in frunte cu socrii mari: printul Charles si Camilla. In sfarsit, asa cum impune protocolul, regina si ducele de Edinburgh au fost ultimii care au trecut pragul catedralei inaintea miresei.

Plecarea lui Catherine de la luxosul hotel Goring, in care si-a petrecut ultima noapte de celibatara, s-a produs conform desfasuratorului, la 10.51, ora locala. Rochia miresei a ramas un secret pazit cu strasnicie pana in ultimul moment tocmai pentru ca impactul sa fie maxim la coborirea ei din limuzia Rolls Royce Phantom din 1978. Rochia de culoarea fildesului creata de Sarah Burton, designerul casei de moda Alexander McQueen, i-a pus in valoare silueta delicata. Realizata din dantela, rochia a avut maneci mulate, tot din dantela, iar in partea de jos fusta era ampla, cu trena lunga de aproape trei metri. Catherine n-a purtat bijuterii opulente, adoptand un look simplu, natural. Pe cap, mireasa purta un voal cu broderie, la care a asortat o tiara cu diamante ce i-a fost imprumutata de regina Elizabeta a II-a, iar buchetul de mireasa a fost delicat, realizat din flori mici albe. Printesa Diana a purtat la nunta ei din 1981 o rochie de mireasa cu o trena lunga de 7,5 metri, uriase maneci bufante si circa 10.000 de perle si paiete aplicate.

Catherine pare sa fi reusit misiunea aproape imposibila de a realiza un echilibru fragil: sa impace inclinatia ei naturala catre simplitate cu dorinta de a-i taia rasuflarea printului; sa evite ostentativul si somptuosul, dar sa tina seama ca intr-o catedrala gotica ar fi fost un abia zarit punct la orizont daca nu purta o rochie cu trena si volum.

Dupa o ora si un sfert, ceremonia a luat sfarsit, iar mirii au urcat intr-o somptuoasa caleasca. Au strabatut un traseu care i-a purtat prin fata Parlamentului, a celebrului Big Ben, in cartierul ministerelor Whitehall, Trafalgar Square si The Mall, marele bulevard situat de-a lungul parcului Saint James. Altfel spus, putin peste 2 kilometri, parcursi intr-un sfert de ora timp in care insurateii au salutat intr-una multimea.

Dupa un ragaz rezervat odihnei si refacerii machiajului, regina si proaspatul cuplu au aparut in balconul palatului Buckingham, alaturi de restul rudelor. William si Catherine au oferit multimii nu un sarut, ci doua.

Fotografii si-au pironit teleobiectevele pe balconul palatului pentru a imortaliza saruturile. Locurile cu vizibilitatea cea mai buna s-au vandut cu mii de euro. Tot din balcon, William si Catherine au asistat la defilarea aeriana la care au luat parte avioanele din batalia pentru Anglia din 1940.

William si Catherine nu vor avea de sortat mixere, lenjerii de pat ori fructiere. Ei i-au rugat pe invitati sa nu aduca daruri, ci sa faca donatii pentru 26 de organizatii caritabile.

 sursa foto: Mediafaxfoto

Articol recomandat de sport.ro
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Citește și...
Monarhia britanica pe un drum nou odata cu nunta Printului William cu Kate
Monarhia britanica pe un drum nou odata cu nunta Printului William cu Kate

Vineri, 2 miliarde de oameni, adica o treime dintre pamanteni, si-au petrecut 5 ore din viata urmarind doi indragostiti. Cu greu ar fi putut gasi milenara monarhie britanica un moment mai potrivit ca sa demonstreze ca inseamna si altceva decat scandal.

FOTO. Regele Mihai si Principesa Margareta, tinute de gala la nunta anului
FOTO. Regele Mihai si Principesa Margareta, tinute de gala la nunta anului

FOTO. Printre oaspetii de onoare la nunta anului s-a numarat si regele Mihai. Fostul suveran roman si printesa Margareta au asistat la cununia de la Westminster Abbey.

William si Kate sunt sot si sotie. Sarut x 2 in balconul palatului
William si Kate sunt sot si sotie. Sarut x 2 in balconul palatului

Nunta regala a avut si momente inedite: un paracliser de la catedrala Westminister a fost surprins facand mai multe tumbe de bucurie imediat dupa incheierea ceremoniei, iar un calaret a ramas fara cal, speriat de multimea care aplauda mirii.

Recomandări
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații
Ursula von der Leyen anunță un ajutor de 10 miliarde de euro pentru România și alte țări afectate de inundații

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, joi, la Wroclaw, Polonia, un ajutor de 10 miliarde de euro din Fondul de coeziune al UE pentru ţările din Europa Centrală, între care România, afectate de inundaţii, informează AFP.

George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea
George Simion, față în față cu Andreea Esca. Cum a răspuns la întrebarea "Sunteți un om violent?"

La PRO TV, continuă seria de interviuri cu principalii candidați la prima functie în stat, iar invitatul de joi seara este liderul AUR, George Simion.

Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile
Când începe campania electorală pentru alegerile parlamentare. BEC a stabilit și toate interdicțiile

Campania electorală pentru alegerile parlamentare va începe la data de 1 noiembrie 2024, a decis joi Biroul Electoral Central, care a transmis și interdicțiile după cele 30 de zile de campanie.