Mistere care nu și-au găsit răspuns: Catastrofa bizară produsă la ”Lacul Scheletelor”

Dată publicare: 31-10-2019 17:46
Dată actualizare: 31-10-2019 17:54


Mistere care nu și-au găsit răspuns: Catastroza bizară produsă la ”Lacul Scheletelor”

De la Lacul Roopkund din Himalaya, supranumit ”Lacul Scheletelor”, până la o epavă găsită în stare perfectă, în Marea Baltică - este vorba despre câteva mistere vechi ce nu au fost rezolvate nici până în present.

”Lacul Scheletelor”

 

În nordul Indiei se află Lacul Roopkund, care a rămas și astăzi un mister pentru cercetători, după ce aici au fost găsite sute de schelete umane. Potrivit cercetătorilor, sute de oameni au murit în acea zonă, în jurul anilor 1.000, potrivit The Sun

Anterior, se credea că ”Lacul Scheletelor” ar fi fost rezultatul unei catastrofe bizare care s-ar fi petrecut în jurul secolului 9. Însă descoeririle recente au arătat că scheletele sunt, de fapt, rezultatul unor crime produse între secolele 9 și 19. Rezultatele unor teste ADN au arătat că multe schelete ar fi aparținut unor oameni din zona Mediteraneană.

Descoperirea ”Lacului Scheletelor” a fost făcută în 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

”Fețe bântuite”

 

Mai multe sculpturi misterioase care ilustrează „fețe bântuite” au fost descoperite în Siberia. Acestea ar avea aproximativ 8.000 de ani vechime, însă cercetătorii nu au reușit să descopere cine le-ar fi făcut și cu ce scop.

Moartea unei civilizații

 

Una dintre primele civilizații din Europa a dispărut compet, însă nimeni nu își poate da seama din ce motiv. Populația ar fi trăit în Creta, însă nu se știe cum a dispărut.

Sunt voci care spun că acei oameni au fost uciși de dezastre naturale, cum ar fi erupțiile unor vulcani, tsunami sau cutremure.

”Epava Baltică”

 

O epavă veche de cinci secole a fost descoperită intactă pe fundul Mării Baltice, de unde a fost și recuperată de o echipă de arheologi amrini din partea Universității Southampton.

Experții au descoperit epava în apropierea coastei Suediei în timp ce scanau adâncurile Mării Baltice cu un sonar.

Corabia datează din secolul al XV-lea sau de la începutul secolului al XVI-lea și încă are atașați pilonii de susținere, și armele pivotante în poziția de tragere.

Cu toate astea, numele și originea vasului renascentist nu sunt încă cunoscute. Cercetătorii au botezat-o “Okant Skepp” (n.r. “vas necunoscut” în limba suedeză).

Sursa: The Sun


VIDEO PROTVPLUS.RO