Miracol in Polonia. Un copil de doi ani a supravietuit dupa ce a stat o noapte afara, la -7 grade Celsius

Ultima actualizare: 08-12-2014 07:08
Copil Polonia

E o minune, spun medicii polonezi despre un baietel de doi ani care a reusit sa supravietuiasca dupa ce a stat o noapte intreaga afara, la minus 7 grade.

Copilul a fost spitalizat duminica in stare de hipotermie severa si a fost tinut conectat la aparate. Joi, ca prin miracol, a deschis ochii si a inceput sa respire singur.

In varsta de doi ani si patru luni, Adam fusese lasat in grija bunicii lui, intr-un sat de langa Cracovia. Probabil somnambul, sambata noapte a reusit sa iasa din casa. Purta doar bluza de pijama si sosete, iar afara erau minus sapte grade Celsius. Copilul a stat afara aproximativ sapte ore. A fost gasit inconstient a doua zi dimineata, la 600 de metri de casa. Avea temperatura corpului 12,7 grade, iar inima abia ii mai batea.

"Un copil care trecuse deja in partea cealalta e acum cu noi. S-a intors la noi, printre cei vii", a spus medicul Janusz Skalski.

Timp de trei zile, medicii i-au ridicat treptat temperatura corpului si l-au tinut in coma indusa. Joi l-au trezit, iar Adam a inceput sa respire singur. Imediat ce a putut vorbi a intrebat de parintii lui si a cerut jucarii. Va ramane in spital pentru recuperare, iar medicii vor sa fie convinsi ca nu i-a fost afectat creierul.

"E o mare bucurie sa vad ca respira singur, deschide ochii, reactioneaza la miscare si se intinde dupa jucarii", a spus mama copilului.

Medicii sunt si ei uimiti de cat de repede si-a revenit copilul, avand in vedere ca era intr-o stare atat de grava.

"Nu ma feresc sa vorbesc de o minune. Nimeni nu ma poate convinge de altceva, chiar daca specialistii au obiectii. Pentru mine e o minune", a mai spus medicul.

Bunica baietelului a suferit un soc la gandul ca s-a putut intampla asa ceva cata vreme cel mic era in grija ei. Femeia este si ea in spital.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO