Minune ecologica. Casa cu gresie care transforma CO2 in oxigen

15-03-2011 13:13

Daca vreti o casa cat mai prietenoasa cu mediul inconjurator, poate ar trebui sa faceti o vizita la Londra. Aflati acolo cum functioneza o locuinta plutitoare sau cum sa va decorati casa fara sa poluati.

O inventie ingenioasa este gresia care improspateaza aerul.

Un intreg sat de case ecologice a fost reprodus la Salonul de la Londra, pentru ca vizitatorii sa vada cu ochii lor ca se poate construi si in armonie cu natura. Mobila de bucatarie, de exemplu, este facuta din sticla si plastic reciclate. Dar asta nu e tot. Gresia si faianta de pe pereti sunt cu totul speciale.

"Folosim gresie acoperita cu un film de dioxid de titan. Acesta e capabil sa transforme dioxidul de carbon in oxigen. E ca un copac: absoarbe dioxid de carbon si emite oxigen", explica specialistii.

In materie de design interior, tendintele sunt clare: a trecut vremea beige-ului, se poarta culorile indraznete si la mobila si pe pereti.

Cine s-a saturat de oras, poate ar fi interesat de o locuinta lacustra. Casa e conceputa sa-si acopere singura nevoile energetice, folosindu-se de soare si de vant. Are si o mica instalatie de tratare a apei reziduale.

Preturile pentru o asemenea casa pornesc de la 115.000 de euro.
 

Tags: curiozitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO