Ministrul olandez al sănătății s-a prezentat la secția de votare cu un act de identitate expirat

Dată publicare: 17-03-2021 13:01
Dată actualizare: 17-03-2021 13:17


Ministrul olandez al sănătății s-a prezentat la secția de votare cu un act de identitate expirat

O secţie de votare din Olanda l-a trimis acasă pe ministrul sănătăţii, Hugo de Jonge, pentru a aduce un act de identitate valabil, după ce demnitarul a prezentat unul expirat atunci când a încercat să voteze, miercuri, la alegerile legislative.

Hugo de Jonge, care coordonează răspunsul naţional în Ţările de Jos la pandemia de COVID-19, s-a prezentat la o secţie de votare drive-through din Rotterdam, informează Reuters, citată de Agerpres.

''Şi încă un sfat: luaţi cu voi un act de identificare VALID'', a scris după incident ministrul pe Twitter, folosind hashtagul 'alittledumb'.

Un reprezentant al secţiei de votare respective a declarat pentru cotidianul Algemeen Dagblad că regulile de votare nu pot fi încălcate nici pentru un politician.

Miercuri este a treia şi ultima zi a alegerilor legislative organizate în Ţările de Jos pe durata a trei zile pentru a se evita aglomeraţia în secţiile de votare în contextul pandemiei de COVID-19. De Jonge este membru al Apelului Creştin-Democrat (CDA), partid din actuala coaliţie de guvernământ condusă de liberalul Mark Rutte.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO