Metrou de opt miliarde de dolari, inaugurat in Dubai!


Ultimul update: Luni 17 Septembrie 2012 05:44
Data publicarii: Sambata 12 Septembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Daca planuiti o vacanta in Dubai, nu ratati linia de metrou abia inaugurata. Va asteapta o experienta deosebita, deoarece garniturile de tren nu au conductor, fiind controlate complet din Centrul de Comanda.

In plus, traseul celor doua linii de metrou este gandit astfel incat sa ofere vizitatorilor panorama padurii de zgarie-nori, rasarita intre desert si apele Golfului Persic.

Dubai este primul oras din Golf care apeleaza la solutia metroului, ca sa scape de traficul sufocant de pe strazi, in conditiile in care doar 5% dintre locuitorii orasului folosesc sistemul public de transport. Inaugurarea oficiala a avut loc acum doua seri, in prezenta seicului Mohamed Rashid al Maktoum.

Iar de astazi, reteaua de metrou este deschisa si publicului. Ca si in alte domenii, Dubai tine mortis sa fie in prima linie tehnologica. De aceea, garniturile sunt complet automatizate, in timp ce toate statiile si caile de acces catre ele dispun de aer conditionat. Pe de alta parte, trenurile au compartimente separate pentru clasa intai si pentru femei.

Din aer, liniile de metrou arata ca niste serpi uriasi care strabat orasul la suprafata, inainte de a intra sub pamant, in centrul metropolei.

Visul emirului, pentru ca de aici a plecat tot proiectul, a costat opt miliarde de dolari, iar intretinerea lui va costa in jur de un miliard de dolari pe an.

Tags: curiozitati,

Cel mai inalt zgarie-nori din lume, construit in Dubai, sfideaza criza!
Cursa de Formula 1 pe apa s-a incheiat. Echipa din Dubai a castigat!
Criza in turism: bate vantul in Dubai!
VIDEO PROTVPLUS.RO