McDonalds SUA retrage 12 milioane de pahare care ar putea fi toxice

Ultima actualizare: 14-08-2012 11:33
Paharele Shreck

Lantul de restaurante MCDonalds va retrage 12 milioane de pahare Shrek, intrucat sunt toxice. Paharele au desene care au fost pictate cu o vopsea pe baza de cadmiu, un metal toxic.

Paharele Shrek, folosite pentru promovarea filmului cu acelasi nume, erau vandute in restaurantele din Statele Unite ale Americii cu un pret de doi dolari. Paharele au fost vopsite cu celebrele personaje in patru ipostaze diferite din desenul animat.

Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor din SUA a anuntat imediat clientii sa nu mai foloseasca aceste pahare. Cadmiul poate provoca deteriorarea ficatului, rinichilor, plamanilor si a sistemului nervos , avand aspecte negative inclusiv in functionarea creierului. Daca un copil a luat cadmiu pe maini si apoi a atins metalul, fara sa se fi spalat in prealabil, metalul poate sa se scurga din pahar in corp.

Conducerea McDonalds a anuntat: “suntem de parere ca paharele Shrek nu afecteaza siguranta clientilor. Am luat insa hotararea de a opri comercializarea lor”.

Protectia Consumatorului a anuntat prin purtatorul de cuvant ca nivelul cadmiului din pahare era putin peste limita protectiva, dar mult sub cantitatile pe care le contin de obicei unele jucarii destinate micutilor.

McDonalds Romania a emis un comunicat prin care a anuntat ca in tara noastra nu s-au adus astfel de pahare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO