Ai fost filmat cu camera ascunsa...dintr-o clipire!

Ultima actualizare: 24-06-2012 01:11

Un documentar cu o perspectiva unica. Asta vrea sa faca un cameraman canadian. In copilarie, omul a suferit o rana la un ochi, si-a pierdut vederea, iar acum in zona afectata si-a implantat o camera video.

Cand eram doar un baietel, mi-am distrus un ochi, intr-un accident de vanatoare la ferma bunicului meu din Irlanda de Nord. Purtam o aparatoare ca sa-mi ascund infirmitatea, dar pana la urma a trebuit sa renunt de tot la ochiul afectat.
Rob Spence, cameraman
Astfel spune el, va putea realiza materiale inedite care vor avea intimitatea oferita in mod normal doar de ochiul uman.

Mare fan al filmelor SF, mai ales cele cu cyborgi si oameni bionici, lui Rob i-a venit ideea de a-si implanta un ochi electronic in locul lasat gol de cel biologic. O schimbare pentru care i-a trebuit mult timp sa-si ia inima in dinti.

Noul ochi este de fapt o camera video folosita in mod obisnuit pentru endoscopii. Produs in laboratoarele Universitatii Cambridge din Massachusetts, dispozitivul e capabil sa inregistreze imagini exact ca un ochi uman.

Obiectivul sau se poate misca lateral sau vertical, intocmai ca ochiul unui om. De aici si avantajul in care spera Rob Spence. Cand vor vorbi cu el, oamenii nu se vor comporta ca in fata camerei, ci ca intr-o discutie tete a tete.

"Noi cameramanii cautam mereu imaginea perfecta care sa surpinda viata insasi, indiferent ca este vorba de actorie, fotografie sau alta tehnica vizuala. Deci, daca voi putea intervieva pe cineva, fara ca subiectul sa stie ca face obiectul unui interviu, voi obtine efectul total, pe care il poate oferi doar o discutie intre patru ochi", a adaugat Rob ."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO