Scandalul Cambridge Analytica. Mark Zuckerberg anunță la CNN că e dispus să apară în fața Congresului

Dată publicare: 22-03-2018 07:46
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


După câteva zile în care a păstrat tăcerea, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a recunoscut că reţeaua de socializare a făcut greşeli în scandalul legat de Cambridge Analytica.

El acuză firma că a trădat încrederea companiei sale, dar a admis că şi Facebook a încălcat încrederea oamenilor.

"Îmi pare rău că s-a întâmplat acest lucru" a spus Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, într-un inteviu pentru exclusiv pentru CNN.

"Îmi doresc să fi luat măsuri mai devreme. Asta e probabil cea mai mare greşeală pe care am făcut-o în acest caz" a spus Zuckerberg, corespondentului CNN, Laurie Segall, despre protejarea datelor personale ale utilizatorilor Facebook.

A promis măsuri care nu vor mai permite aplicaţiilor externe să culeagă atât de uşor informaţii despre utilizatori.

Zuckerberg a susținut că plănuiește să alerteze pe toți cei ale căror informații private au fost folosite de Cambridge Analytica. Totodată a precizat că și-ar fi dorit ca Facebook să nu aștepte atât de mult până să le spună utilizatorilor ce s-a petrecut în acest caz.

”Am început această companie când eram tânăr și lipsit de experiență. Am făcut greșeli tehnice și greșeli de afaceri. Am angajat oameni nepotriviți. Am avut încredere în oameni nepotriviți.” a spus CEO-ul în vârstă de 33 de ani.

Zuckerberg a mai precizat și că este dispus să apară în fața Congresului american în investigațiile declanșate în acest caz.

Întrebat dacă Facebook a influențat rezultatul alegerilor prezidențiale americane din 2016, Zuckerberg a reacționat spunând că: ”Știi, este greu... Este foarte greu pentru mine să am o evaluare completă a acestui fapt”.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO