Mark Zuckerberg a devenit tatal unei fetite. Cadoul pentru Maxima, anuntat pe Facebook: 99% din actiunile companiei, donate


Ultimul update: Sambata 05 Decembrie 2015 07:00
Data publicarii: Miercuri 02 Decembrie 2015 07:44
Categorie: Stiri externe

Mark Zuckerberg a anuntat ca a devenit tatal unei fetite si ca, pentru binele ei si al tuturor copiilor din lume, va dona in scop caritabil 99% din actiunile companiei Facebook.

Zuckerberg a facut dezvaluirea pe pagina de socializare, unde a postat si o fotografie in care il vedem cum o tine cu afectiune in brate pe micuta Maxima. Alaturi ii sta sotia, medicul pediatru, Priscilla Chan.

Cei doi soti isi detaliaza planul intr-o scrisoare adresata copilei.

"Ne-ai oferit un motiv sa ne gandim la cum ne-ar placea sa arate lumea in care speram ca vei creste", ii scrie Zuckerberg micutei Max, anuntand ca toata averea lui, estimata la 45 de milairde de dolari, va fi transferata treptat fundatiei "Chan Zuckerberg Initiative".

Pentru inceput, banii vor fi investiti in proiecte din domeniul educatiei, de promovare a potentialului uman si a egalitatii, dar si din domeniul cercetarii medicale.

Zuckerberg a anuntat ca toata averea lui, estimata la 45 de miliarde de dolari, conform cotatiilor actuale, va fi transferata treptat fundatiei sale.

Stephanie Fuerstner Gillis: consilier de investitii filantropice: Nasterea fiicei lor este momentul lor de varf, e o piatra de hotar foarte puternica prin care ei se gandesc la mostenirea pe care vor sa o lase

Pentru inceput, banii vor fi investiti in proiecte din domeniul educatiei, de promovare a potentialului uman si a egalitatii, dar si din domeniul cercetarii medicale.

"Intr-o buna zi, copiii nostri vor vedea ceea ce acum doar ne putem imagina: o lume care sa nu mai sufere de boli"

Stephanie Fuerstner Gillis: consilier de investitii filantropice: "E un semnal pentru cei cu averi mari. Daca vor sa faca ceva, o pot face in timpul vietii lor, in timp ce lucreaza"

Zuckerberg se alatura astfel unei galerii de elita de filantropi. Warren Buffet este in top. A anuntat ca doneaza 99 % din averea sa de 66 de miliarde de dolari. Bill Gates este un alt miliardar caruia ii place sa faca donatii.
 

 

Priscilla and I are so happy to welcome our daughter Max into this world!For her birth, we wrote a letter to her about...

Posted by Mark Zuckerberg on Tuesday, December 1, 2015

 

VIDEO PROTVPLUS.RO