Manechine cu siluete de femei, folosite la testele de siguranta la masini

06-10-2010 00:00

masina

Guvernuml american a anuntat, folosirea, in premiera, a manechinelor cu silueta de femeie la testele de siguranta pentru masinile noi. Alaturi, bineinteles de cele clasice cu dimensiunile medii ale barbatului.

Era si timpul. Femeile reprezinta 51% din populatia Americii si efectele accidentelor asupra lor, mai ales cele scunde, nu prea au fost pana acum luate in considerare.

Iata cum se vor desfasura testele de coliziune potrivit noilor regului. Pe scaunul pasagerului este un manechin-femeie, care apoi va fi instalat si pe locul soferului.

Noile teste iau in considerare mai multe variante de coliziune si trebuie sa determine, in premiera, cat de protejat este manechinul care are inaltimea medie a unei femei. Pana acum erau folosite doar manechine inalte cat un barbat obisnuit.

Guvernul american a decis sa "schimbe" sexul manechinelor de testare, dupa ce studii recente au aratat ca persoanele mai scunde sunt mult mai vulnerabile la coliziunile din lateral.

Pentru constructorii auto, asta inseamna proiectarea unor airbaguri laterale mai mari, care sa protejeze si capul unei pasagere sau soferite mai mici de statura. Si, evident, cheltuieli in plus.

Sursa: Pro TV

Tags: teste,


VIDEO PROTVPLUS.RO