Mai rau ca in lagar! Romani sechestrati intr-o ferma din Olanda!

Dată publicare: 18-05-2009 00:00
Dată actualizare: 28-10-2012 09:09


Fiti cu ochii in patru daca intentionati sa va cautati o slujba in strainatate. Sunt foarte multe locurile in care romanii sunt total desconsiderati.

In Olanda a izbucnit recent un scandal de proportii, dupa ce mai multi conationali au fost gasiti de politie, sechestrati intr-o ferma.

Cateva saptamani, cea care ii angajase i-a tinut sub cheie si le-a dat un salariu de nimic.

38 de romani si 12 polonezi au trait mai rau ca intr-un lagar la o ferma din apropierea orasului olandez Someren.

Au trudit din greu, de dimineata pana seara, la cules de sparanghel, pentru numai 5 euro pe ora. Asta in conditiile in care romanilor li s-au promis, in tara, 13 euro pe ora.

Oricum, nu ramaneau cu nimic in buzunar. Erau siliti sa isi
cumpere mancarea si cele necesare de la ferma si plateau, de asemenea, ceea ce patroana numea, pretentios, "cazare".

In special ai nostri erau tratati "intr-un mod scandalos", mai rau ca scalvii, le-a spus jurnalistilor primarul Alfred Vetman.

Dupa o zi de munca grea, "dormeau in baraci inghesuite si murdare, fara ferestre, iar noaptea erau tinuti sub lacat. Ar fi fost prinsi in capcana ca sobolanii daca ar fi izbucnit un incendiu", a precizat revoltat oficialul.

Pentru a preveni orice revolta, patroana fermei le confiscase, inca de la sosire, pasapoartele si celelalte documente.

Romanii eliberati de politie au plecat spre tara cu un autocar pus la dispozitie de primaria din Someren. Nu inainte, insa, de a depune plangeri impotriva femeii care i-a tratat sub orice critica.

Ferma a fost pusa sub sechestru, iar patroana, care incercase pe toate caile sa se opuna controlului, ar putea fi acuzata de scalvie.

Tags: ilegalitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO