Șase soldați loviți cu mașina lângă Paris. Un suspect a fost arestat


Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Miercuri 09 August 2017 10:23
Categorie: Stiri externe

Sase militari au fost răniți după ce o mașină a intrat în ei, miercuri, într-o suburbie a Parisului.

 

Desfășurarea evenimentelor:

UPDATE 16:55 Premierul Franţei, Edouard Philippe, a confirmat miercuri după-amiază că autorităţile franceze l-au arestat, în urma unei operaţiuni de pe autostrada A16, pe principalul suspect pentru atacul asupra militarilor din suburbia pariziană Levallois, transmite Reuters.

”Un suspect, care conducea maşina implicată în atac, a fost arestat pe autostradă între Paris şi Boulogne-sur-Mer”, a răspuns premierul francez la o interpelare din Adunarea Naţională.

Anterior, jurnaliştii au relatat că maşina BMW implicată în atac era ciuruită de gloanţe pe autostrada A16 din nordul Franţei.

UPDATE 15:42 Oficialii au anunțat că polițiștii au arestat un suspect pe o autostradă din nordul Parisului in timpul unei percheziții. Autoritățile au precizat faptul că este prematur să confirme că barbatul este șoferul mașinii care i-a lovit pe cei șase soldați. Potrivit informațiilor oficiale, în timpul arestării, suspectul a devenit recalcitrant, iar polițiștii au fost nevoiți să deschidă focul. Numele bărbatului reținut nu a fost făcut public.

UPDATE 14:20 O martoră oculară a atacului spune că a auzit un strigăt de durere foarte puternic şi militari care plecau în urmărire după o maşină, în goană, relatează The Associated Press.

Nadia LeProhon a fost luată prin surprindere după ce a auzit o bufnitură puternică, în afara imobilului în care locuieşte, la Levallois-Perret, la periferia Parisului, şi a ieşit în fugă afară, unde a văzut doi militari la pământ.

Alţi militari fugeau după o maşină în viteză, strigând ”după el! Urmăriţi acea maşină!”.

Ea spune că încă mai auzea în minte strigătul pe care l-a auzit după coliziune.

”Nu voi uita niciodată acel strigăt - un strigăt de durere şi suferinţă”, a declarat ea pentru AP.

Jean-Claude Veillant, un locuitor în zonă, a declarat că a văzut doi militari în uniformă căzând la pământ, după ce a coborât la intrarea imobilului de 13 etaje în care locuieşte.

”A fost oribil”, a declarat el, adăugând că amândoi militarii păreau să fie în stare gravă şi că unul era inconştient.

Reprezentanţi ai poliţiei spun că şoferul pare că a atacat militarii printr-o ambuscadă şi a intrat cu maşina în ei după ce aceştia au ieşit dintr-o clădire şi se îndreptau către vehiculele lor, pentru a începe o nouă misiune de patrulare.

UPDATE 14:45 Trei dintre cei şase militari au fost grav răniţi în atacul cu o maşină, însă viaţa nu le este în pericol, a anunţat miercuri Ministerul francez al Apărării, relatează The Associated Press.

UPDATE 12:50 Ministrul de Interne francez spune că atacul a fost un ”act de lașitate”, scrie AFP.

UPDATE 10:55 Primarul din suburbia Parisului Levallois-Perret, unde o maşină a lovit un grup de militari, afirmă că a fost vorba de un atac planificat, deoarece vehiculul aştepta soldaţii, relatează BFMTV.

"Fără îndoială, a fost un act deliberat (…), acest vehicul îi aştepta”, a adăugat primarul Patrick Balkany, vorbind de "o agresiune odioasă".

Mai exact, vehiculul staţiona pe contrasens, pe o alee mărginită de imobile, pentru a aştepta ieşirea militarilor din Regimentul 35 de Infanterie.

“BMW-ul a accelerat foarte repede, în momentul în care au ieşit. S-a întâmplat în centrul oraşului. S-a întâmplat foarte repede”, a subliniat edilul.

Sase răniţi în rândul militarilor, dintre care doi sunt în stare gravă, a anunţat Prefectura poliţiei.

Potrivit primelor informaţii, un bărbat aflat la volanul unei maşini a lovit militarii desfăşuraţi în cadrul operaţiunii Sentinelle, lansată în ianuarie 2015, după atacul de la Charlie Hebdo.

În cadrul operaţiunii, 10.000 de militari, dintre care 3.000 în rezervă, sunt desfăşuraţi pentru teritoriul Franţei.

Incidentul de miercuri a avut loc în suburbia Levallois-Perret, în Hauts-de-Seine, în nord-vestul Parisului.

Militarii ieşeau din cazarmă, în Piaţa Verdun,în jurul orei locale 8.15 (9.15 ora României), când au fost loviţi, potrivit BFMTV.

O operaţiune a poliţiei este în curs, iar oamenii legii caută în prezent suspectul, care a fugit de la locul faptei, şi automobilul său, marca BMW.

 

Turiști antrenați cum că reacționeze în cazul unui atac terorist
Noi amenințări pentru SUA. Coreea de Nord ia în calcul atacarea teritoriului american Guam
VIDEO PROTVPLUS.RO